Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τους 158 έφτασαν οι εμβολιασμοί που διενεργήθηκαν σε Αχαΐα και Ηλεία την περασμένη εβδομάδα

Τους 158 έφτασαν οι εμβολιασμοί που διεν...

Η διαδικασία με τη συνδρομή της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας που ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου 2021 έχει ξεπεράσει τους 300 εμβολιασμούς μέχρι τώρα

Η πρωτοβουλία της Διοίκησης της 6ης ΥΠΕ – Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με την οργάνωση και διενέργεια εμβολιασμών σε κατοίκους της υπαίθρου εξελίσσεται με  σημαντικά αποτελέσματα.

Η προσέλευση των κατοίκων των χωριών αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα την εβδομάδα 15 -19 Νοεμβρίου 2021 να έχουν διενεργηθεί 158 εμβολιασμοί, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι περιοχές που επισκέφθηκε η Κινητή Μονάδα Εμβολιασμού στην Αχαΐα ήταν: τα Αργυρά Δήμου Πατρέων, η Ζαρούχλα στην ορεινή Αιγιάλεια, το Δαμακίνι και  το Σαλμενίκο στην περιοχή του Ερινεού, ο Ριόλος και το Ματαράγκα στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.  Όσον αφορά στον νομό Ηλείας, η Μονάδα επισκέφθηκε τα χωριά Λάλα, Κούμανι και Πέρσαινα.

Η εμβολιαστική διαδικασία, με τη συνδρομή της Κινητής Εμβολιαστικής Μονάδας,  που ξεκίνησε στις 27 Οκτωβρίου έχει ξεπεράσει τους 300 εμβολιασμούς μέχρι τώρα, συνολικά, σε Αχαΐα και Ηλεία.

Η εμβολιαστική κάλυψη αφορά τόσο την πρώτη και τη δεύτερη, όσο και την αναμνηστική (τρίτη) δόση και διενεργείται με το εμβόλιο της Pfizer. Σημαντικοί συνεργάτες σε αυτό το εγχείρημα είναι οι ιατροί των Κέντρων Υγείας που συμμετέχουν στην επιτόπια εμβολιαστική παρέμβαση.

Η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ ενισχύει την ανόρθωση τοίχους ανοσίας στους κατοίκους της υπαίθρου με την άμεση προσέγγισή τους, ώστε να μειωθεί ο ρυθμός διασποράς της νόσου του νέου κορωνοιού, να μειωθούν οι ασθενείς  και να αποφευχθούν οι εισαγωγές νοσούντων σε νοσηλευτικές μονάδες και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις