Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανάλυση DNA και εξατομικευμένη θεραπεία

Πάτρα: Ανάλυση DNA και εξατομικευμένη θεραπεία

Διημερίδα με θέμα «Βιοεπιστήμες και Εξατομικευμένη Ιατρική με την Εκπαιδευτική Διαδικασία 2MoBiL»

Η φράση του Ιπποκράτη «Είναι σημαντικότερο να γνωρίζουμε τί είδους άνθρωπος πάσχει από κάποια ασθένεια, παρά να γνωρίζουμε από ποια ασθένεια πάσχει κάποιος άνθρωπος», υιοθετήθηκε ως σύνθημα από την ομάδα του Εργαστηρίου του κ. Πατρινού και ήταν και η φράση κλειδί της διημερίδας που διοργάνωσε το Αρσάκειο Πατρών, το Εργαστήριο Φαρμακογονιδιωματικής και εξατομικευμένης θεραπείας τού Πανεπιστημίου Πατρών και ο Συντονισμός των εργαστηρίων φυσικών επιστημών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Η διημερίδα πραγματοποιήθηκε, στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου και στα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων Σχολείων και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις σε καθηγητές και μαθητές από σχολεία τής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Η συγκέντρωση του ακροατηρίου κατά τις εισηγήσεις, αλλά και η τεράστια επιθυμία συμμετοχής στο δεύτερο μέρος αποτελούν δείκτες απόλυτης επιτυχίας, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση των Αρσάκειων Σχολείων.

Με τίτλο «Βιοεπιστήμες και Εξατομικευμένη Ιατρική με την Εκπαιδευτική Διαδικασία 2MoBiL» η διημερίδα εστίασε στον πολυμορφισμό του γενετικού υλικού, στο πλήθος των δεδομένων της γενετικής πληροφορίας και την εξατομικευμένη θεραπεία που στηρίζεται σε δεδομένη από την ανάλυση των γονιδίων. Τα θέματα ανέπτυξαν κατά σειρά η κ. Ευγενία-Γεωργία  Στεφάνου, Γενετίστρια, Κλινική κυτταρογενετίστρια, επιστημονική υπεύθυνη του εργαστηρίου ιατρικής γενετικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο κ. Δημήτρης Βλαχοδημητρόπουλος, Βιολόγος, PhD, Διευθυντής του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών και ο κ. Γεώργιος Πατρινός, καθηγητής της Φαρμακευτική Σχολής του πανεπιστημίου Πατρών, που ήταν και ο κύριος ομιλητής. Η εκδήλωση εμπλουτίστηκε από διαδραστική παράσταση με τίτλο «κοίτα ποιος μιλάει», αλλά και ανοιχτό εργαστήριο ανάλυσης DNA και PCR με τη φορητή συσκευή 2Mobil, το οποίο οργάνωσε η υποψήφια διδάκτωρ κ. Σταυρούλα Σιαμόγλου με ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν κατά σειρά ο Διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Πατρών κ. Εμμανουήλ Πετράκης, ο Συντονιστής Φυσικών Επιστημών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Δημήτριος Κλαυδιανός και η Προϊσταμένη των τμημάτων επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Χριστοπούλου, ενώ επιστολή απέστειλε και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ανδρέας Ζέρβας.

Ξεχωριστές ευχαριστίες στην κ. Νικολία Ηλιοπούλου για την παρουσίαση της διημερίδας, στην κ. Λέλα Στασινοπούλου, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών που φιλοτέχνησε την αφίσα και στις γραμματείες Γυμνασίου και Λυκείου και ιδιαιτέρως στην κ. Αμαλία Φαϊλάδη που οργάνωσε τη γραμματειακή υποστήριξη της Διημερίδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις