Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καρδίτσα: Ποινική δίωξη σε 48 πρόσωπα για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Καρδίτσα: Ποινική δίωξη σε 48 πρόσωπα γι...

Δίωξη για δράση εγκληματικής οργάνωσης άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν δράση εγκληματικής οργάνωσης απήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Καρδίτσας μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά.

Πρόκειται για την πρώτη ποινική δίωξη που ασκείται για το θέμα, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη εισαγγελικές έρευνες, με σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και σε άλλα μέρη της Ελλάδας που υπάρχουν υπόνοιες για έκδοση πλαστών βεβαιώσεων εμβολιασμού ή νόσησης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα Καρδίτσας, αφορά συνολικά 48 πρόσωπα που πλέον είναι υπόλογοι για την υπόθεση, ενώ τέσσερα ή πέντε εξ αυτών είναι αντιμέτωποι με σοβαρές κακουργηματικές πράξεις που αφορούν την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πράξεις νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Καρδίτσας -κατόπιν εντολής, τον περασμένο Σεπτέμβριο του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου- απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά 48 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται ποινικά στην υπόθεση που αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το συγκεκριμένο κέντρο Υγείας με εμπλοκή μίας 44χρονης διοικητικής υπαλλήλου που φέρεται να χρησιμοποιούσε κωδικούς μίας νοσηλεύτριας. Αρχικά οι εν λόγω πλαστές βεβαιώσεις έφθαναν τις 34. Στο επίμαχο Κέντρο Υγείας είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 40.000 εμβολιασμοί, με τους κατοίκους της περιοχής που εξυπηρετούσε το κέντρο αυτό να μην ξεπερνούν τις 6.000.

Βάσει της ποινικής δίωξης που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας ο φερόμενος ως στενός πυρήνας της οργάνωσης είναι περίπου πέντε πρόσωπα που βαρύνονται με τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της δωροληψίας. Η δικογραφία περιλαμβάνει και τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος της δωροδοκίας συνέργειας σε δωροδοκία, ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφίας.

Η υπόθεση πλέον ανατέθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης σε Τακτικό Ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι  κατηγορούμενοι για τα αδικήματα που ανά περίπτωση τους αποδίδονται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις