Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δραματική η επέλαση της πανδημίας: Σε έναν μήνα το 10% των θανάτων από την αρχή της

Δραματική η επέλαση της πανδημίας: Σε έν...

Έκρηξη διασωληνωμένων και νεκρών

Σαρωτική είναι η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα με τις ανθρώπινες απώλειες να αυξάνονται δραματικά, ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα καθώς τα στοιχεία που αφορούν σε θανάτους και διασωληνώσεις ασθενών αποτυπώνουν με τον πιο θλιβερό τρόπο το θανατηφόρο πέρασμα του πανδημικού κύματος. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου του OPEN, μόλις μέσα σε ένα μήνα μόνο είχαμε το 10% των θανάτων που σημειώθηκαν από την αρχή της πανδημίας, δηλαδή σε διάστημα περίπου δύο χρόνων. 

Συγκεκριμένα από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 16923 άτομα, ενώ μόνο από τις 16 Οκτωβρίου έως και σήμερα η χώρα μέτρα 1570 νεκρούς.

Την ίδια ώρα σοκαριστική είναι και η εικόνα αναφορικά με τις διασωληνώσεις ασθενών καθώς στις 15 Οκτωβρίου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας βρίσκονταν 368 άτομα κάτι που σήμερα 16 Νοεμβρίου έχει εκτοξευθεί στους 547. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 83,2% αυτών δηλαδή 455 είναι εμβολιαστεί

Έκρηξη διασωληνωμένων και νεκρών στις αρχές Δεκεμβρίου
Οι ειδικοί εκπέμπουν σήμα SOS για την πορεία της πανδημίας στη χώρα καθώς τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα δεδομένου ότι   τα επιστημονικά μοντέλα δείχνουν πως η κορύφωση του πανδημικού κύματος θα είναι στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, αυτή τη στιγμή ο μέσος όρος των θανάτων είναι στους 67 κάτι το οποίο όμως εύκολα μπορεί να γίνει 92 και δυστυχώς όπως ανέφερε ο καθηγητής ενδιάμεσα θα έχουμε πάει σε ένα σημαντικό αριθμό αναγκών για διασωλήνωση δηλαδή περίπου στους 700 ασθενείς.

Ασφυξία στα νοσοκομεία
Οι δραματικές αυτές προβλέψεις έρχονται την ίδια ώρα που η πίεση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική με περισσότερους από 4.000 νοσηλευόμενους

«Γίνεται επιλογή ασθενών για της ΜΕΘ με ηλικιακά κριτήρια« ανέφερε ο πρόεδρος της ποεδην Μιχάλης Γιαννακος, προσθέτοντας ότι «υπάρχει επιλογή ασθενών και για μηχανήματα high flow υψηλής ροής οξυγόνου στις κλινικές».

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα πέρασε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς έγιναν 64 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό αλλά και 7 διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ.

Χριστούγεννα στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους - Μπλόκο στους εσωτερικούς χώρους
 Καμία αλλαγή στα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού τα οποία αφορούν σε ανεμβολίαστους δεν προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση εν όψει των εορτών.

 Αυτό τονίζουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές επιμένοντας ότι τα μέτρα δεν αφορούν τους εμβολιασμένους. Με άλλα λόγια, με δεδομένο ότι η είσοδος σε εσωτερικούς χώρους δεν… προβλέπεται για τους ανεμβολίαστους, κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί τόσο τα Χριστούγεννα όσο και την Πρωτοχρονιά!

Την ίδια ώρα, πάντως, η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέτρα προστασίας και ανάσχεσης του ιού αφορούν πρωτίστως του ανεμβολίαστους.

Για την τήρησή τους διενεργούνται τακτικοί έλεγχοι, ενώ ο κόσμος του εμπορίου και της εστίασης υποστηρίζει την πολιτεία σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνέχιση της προσπάθειας για επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και την περαιτέρω επιτάχυνση του ρυθμού χορήγησης της ενισχυτικής τρίτης δόσης.

ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις