Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σίγησε η «φωνή» του Ρ/Σ Αμαλιάδας – «Έφυγε» ο Σπύρος Μπεράτης

Σίγησε η «φωνή» του Ρ/Σ Αμαλιάδας – «Έφυ...

Ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας έφυγε στα 88 του χρόνια

Ο άνθρωπος που ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, ο πρώην δήμαρχος Αμαλιάδας Σπύρος Μπεράτης, που έκανε την δική του, ανεπανάληπτη «βόλτα» μέσα από τις συχνότητες, «έφυγε» στα 88 του χρόνια. Πρωτοπόρος στο Ραδιόφωνο από την δεκαετία του ’50, οπότε και ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό, άφηνε το δικό του αποτύπωμα.

Από μικρός είχε το «μικρόβιο» του ραδιοφώνου, να καταπιάνεται με πενιχρά μέσα και να δημιουργεί πομπούς και ότι μπορούσε να φανταστεί κανείς για να εκπέμψει! Αεικίνητος και ανήσυχο πνεύμα, ψάχνοντας τρόπους για αναβάθμιση του αγαπημένου του Σταθμού μέχρι και πριν λίγους μήνες.

Η μεγαλύτερη εμβέλεια του Σταθμού, η αναβάθμιση του Μουσείου που οργάνωσε, αλλά και το μεγάλο του όνειρο, η δημιουργία Κέντρου Ιστορίας & Πολιτισμού Αμαλιάδας – Δήμου Ήλιδας, ήταν αυτά που συζητούσε όπου βρισκόταν.

Όμως και η ανάπτυξη της Αμαλιάδας, της Κουρούτας για την οποία επί δημαρχίας του έλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την τουριστική αναβάθμιση της, ήταν πάντα αυτά που τον απασχολούσαν.

Η κηδεία του Σπύρου Μπεράτη, θα γίνει την Τρίτη στις 10 το πρωί στον Άγιο Τρύφωνα Αμαλιάδας.

Η δημοτική παράταξη  “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ” εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Σπύρου Μπεράτη, όπως αναφέρει:

“Θρηνεί τον Δήμαρχο Σπύρο Μπεράτη, που μπροστά από την εποχή, συνέβαλλε τα μέγιστα στην τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της Κουρούτας, πριν από 46 χρόνια.

Θρηνεί τον πρωτοπόρο της ραδιοφωνίας Σπύρο Μπεράτη, όπου το 1952 ως σπουδαστής «Ραδιοηλεκτρολογίας» ίδρυσε τον ιστορικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, κάνοντας την πόλη του γνωστή στο Πανελλήνιο.

Θρηνεί τον άνθρωπο Σπύρο Μπεράτη, που ήταν πάντα η ψυχή της παρέας, χαρίζοντας απλόχερα το αξεπέραστο χαμόγελό του.

Για το λόγο αυτό και σε αγαστή συνεργασία μαζί του, κάναμε το 2017 ως Δημοτική Αρχή το όνειρό του πραγματικότητα, ιδρύοντας το Ραδιοφωνικό Μουσείο Αμαλιάδας, στο ισόγειο του ιστορικού κτηρίου και αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο μέρος του πολύτιμου αρχείου του.

Διότι, ο Σπύρος Μπεράτης δεν ήταν απλώς ένας γνήσιος Αμαλιαδαίος, αλλά αποτελούσε τη ζωντανή ιστορία του τόπου μας.

Καλό ταξίδι φίλε Σπύρο. Τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά και τους οικείους σου”.

Συλλυπητήριο μήνυμα δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου για τον θάνατο του Σπύρου Μπεράτη

Έφυγε για την αιώνια διάσταση ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΕΡΤΖΙΑΝΩΝ Σπύρος Μπεράτης. Μένει στην μνήμη μας ανεξίτηλα το αληθινό χαμόγελό του και το δίδαγμα της πρωτοποριακής δράσης του πως «ο επιμένων νικά». Αθάνατος στην συλλογική λαϊκή μνήμη για ό,τι πολύτιμο προσέφερε στον άνθρωπο της καθημερινότητας. Ιδιαίτερα σε εποχές του παρελθόντος , όταν η επικοινωνία ήταν δύσκολη και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Αμαλιάδας ήταν μια χαραμάδα φωτός …στα σκοτάδια.

Ψήφισμα ΔΣ Ήλιδας

Στην Αμαλιάδα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολυλειτουργικού χώρου, σήμερα, 15 Νοεμβρίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9.00 ́, συνήλθε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, στο άγγελμα του θανάτου τού Δημάρχου, γνήσιου τέκνου τής Αμαλιάδας, ιδρυτή τού ραδιοφώνου μας, Κουρουτάρχη μας, ιδρυτή τού παραρτήματος τής Περιηγητικής Λέσχης Αμαλιάδας, Σπύρου Μπεράτη, και

Αυθόρμητα αποφασίζει

1. Να τιμηθεί ο θανών στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα είναι αφιερωμένη σ ́ αυτόν, και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή.
2. Να αναρτηθεί στο γραφείο υποδοχής τού Δημάρχου, φωτογραφία του.
3. Να λάβει αίθουσα του Δήμου, το όνομα του θανόντα.
4. Επί τρεις (3) ημέρες, οι σημαίες στα δημοτικά καταστήματα να κυματίζουν μεσίστιες.
5. Να παραστεί το Δημοτικό Συμβούλιο στην κήδευσή του.
6. Την ώρα τής κήδευσης, οι υπηρεσίες τού Δήμου να είναι κλειστές, σε ένδειξη πένθους.
7. Να διαβιβαστούν στην οικογένειά του τα συλλυπητήρια της Αμαλιάδας και του Δημοτικού Συμβουλίου.
8. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Ο Πρόεδρος Τα Μέλη

Αντώνιος Πατρινός

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Λυμπέρης

 

“Ο Σπύρος Μπεράτης αφήνει σπουδαία παρακαταθήκη”

 

Με βαθιά οδύνη αποχαιρετούμε τον Σπύρο Μπεράτη, η ζωή του οποίου συνδέθηκε με την ιστορία της Αμαλιάδας, με την ιστορία της Ηλείας, με την ιστορία του ραδιοφώνου. 

Ο Σπύρος Μπεράτης ‘ρούφηξε’ τη ζωή από την αρχή μέχρι το τέλος και η μακρά διαδρομή του ήταν γεμάτη. Ίδρυσε τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας, το ‘παιδί του’ όπως έλεγε, διατέλεσε Δήμαρχος και ειδικός συνεργάτης Δημάρχου, δημιούργησε το Μουσείο Ραδιοφώνου, το φωτογραφικό και έντυπο αρχείο του με την ιστορία της πόλης είναι μοναδικό και μέχρι το τέλος του δεν έπαψε να αγωνιά για το μέλλον αυτού του τόπου. Έδωσε έτσι ένα μοναδικό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς ανεξάρτητα από θέσεις και αξιώματα.

Άνθρωπος προσηνής, έξυπνος, ευρηματικός, πνεύμα ανήσυχο, με πρωτοπόρες ιδέες, διέθετε μοναδικό χιούμορ, είχε θετική στάση απέναντι στη ζωή και έτσι πορεύτηκε κερδίζοντας την αγάπη του κόσμου.

Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό, αφήνει όμως πίσω του άξιους συνεχιστές και σπουδαία παρακαταθήκη.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην σύζυγό του Τζένη και στα παιδιά του.

Καλό Παράδεισο Σπύρο…

 

Ο Βουλευτής ΝΔ Ηλείας

Ανδρέας Νικολακόπουλος

 

πηγή patrisnews.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις