Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ερωτηματικά για τα rapid tests ακόμα και σε πεζοδρόμια- Αντιδράσεις από φαρμακευτικό σύλλογο και διαγνωστικά

Πάτρα: Ερωτηματικά για τα rapid tests ακ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Χιλιάδες tests γίνονται καθημερινά στην πόλη

Αντιδράσεις και ερωτηματικά  προκαλεί η διεξαγωγή rapid tests σε φαρμακεία της Πάτρας, όχι μόνο από την πλευρά των διαγνωστικών κέντρων αλλά ακόμα και από τον φαρμακευτικό Σύλλογο. Να σημειώσουμε ότι τα tests που γίνονται καθημερινά είναι χιλιάδες με ένα μεγάλο ποσοστο πολιτών να παραμένει ανεμβολίαστο

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Ανδρέας Σοφιανόπουλος, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, «η σύσταση του διοικητικού συμβουλίου είναι να μην διενεργούν rapid tests τα φαρμακεία καθώς δεν έχουν την κατάλληλη υποδομή και τεχνογνωσία για να τα διενεργήσουνε. Πέρα από αυτό είναι δύσκολο να εξυπηρετούν σε ώρες αιχμής και εφημεριών.

Παρόλα αυτά πολλοί συνάδελφοι το κάνουν. Δυστυχώς κάποια φαρμακεία, έχω  παραδείγματα τα οποία μάλιστα έχω αναφέρει στις αρμόδιες αρχές, δεν το κάνουν σωστά. Δημιουργούνται και συνθήκες συνωστισμού. Οι αρχές θα πρέπει να δουν πώς θα λυθεί αυτό το θέμα».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πατριαρχέας, γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, που διατηρεί διαγνωστικό κέντρο αναφέρει στο thebest.gr:

«Γίνονται περισσότερα rapid tests από αυτά που γίνονταν πριν τον Σεπτέμβριο. Έχει μπει αυτός ο περιοριστικός όρος που αναγκάζει πολύ κόσμο να έχει αρνητικό rapid test σε πολλές περιπτώσεις. Φανταστείτε ότι σε τρία- τέσσερα ιατρεία γίνονται πάνω από 500 την ημέρα. Συνολικά στην Πάτρα υπάρχουν 60 διαγνωστικά ιατρεία συν τα φαρμακεία, άρα μιλάμε για χιλιάδες tests καθημερινά.  

Πράγματι γίνονται αρκετά tests και σε φαρμακεία, μια διαδικασία που έχω δει να γίνεται ακόμα και στο δρόμο. Εδώ δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά. Υπάρχουν φήμες, και το τονίζω ότι είναι φήμες και ότι δεν μπορώ να το αποδείξω, ότι γίνονται με σίελο και όχι φαρυγγικό επίχρισμα, πράγμα που σημαίνει ότι τίθεται θέμα αξιοπιστίας του test και του αποτελέσματος. Ο νόμος ορίζει κάποιες προδιαγραφές σχετικά με το πού και πώς πρέπει να γίνονται τα tests. Πώς μπορεί να γίνουν σε έναν χώρο όπου συνωστίζονται πολλοί άνθρωποι; Αν κάποιος νοσεί, πιθανόν να μεταδόσει.

Στα ιατρεία υπάρχουν ειδικοί χώροι. Και μόνο που ζητά κάποιος να κάνει test, μπαίνει από άλλη πόρτα. Από την άλλη, το υπουργείο επιτρέπει και στα φαρμακεία να κάνουν tests χωρίς όμως να έχει ορίσει προδιαγραφές. Αν δεν είναι αυτό αντίφαση, τι είναι; Βλέπουμε να γίνονται tests ακόμα και στα πεζοδρομία. Μία ιατρική πράξη που έφτασε σε σημείο να γίνεται από τον οποιονδήποτε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις