Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Έτοιμη η έκθεση «Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 - Διήγηση συμβάντων μέσα από τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών»

Έτοιμη η έκθεση «Η Αχαΐα στην Επανάσταση...

Τα εγκαίνια της θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 15/11/2021 στη Δημοτική Πινακοθήκη στις 19.00

Την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου τα εγκαίνια της έκθεσης - Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 - Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Η Αχαΐα στην Επανάσταση του 1821 - Διήγηση συμβάντων μέσα από τα τεκμήρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών", πρόκειται να πραγματοποιηθούν αυτή τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, στην οδό Μαιζώνος, η οποία μετατρέπεται σε εστία ανάδειξης άγνωστου αρχειακού υλικού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 και φιλοξενεί  «θησαυρούς» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Την απαρτίζουν πίνακες ζωγραφικής, πορτραίτα αγωνιστών, γκραβούρες και  αρχειακό υλικό, το οποίο αφορά στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο καθώς και βιβλία (λευκώματα, απομνημονεύματα αγωνιστών), τα οποία αφορούν κυρίως στην τοπική εκδοτική παραγωγή.

Επίσης όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, φιλοξενούνται και τρία έργα, τα οποία έχουν παραχωρηθεί από τα Γενικά Αρχεία του κράτους, εκ των οποίων τα δύο από το παράρτημα της Πάτρας.

Η ανάρτηση και τοποθέτηση των έργων από τους εργαζόμενους στον τεχνικό τομέα του Οργανισμού, στη Δημοτική Πινακοθήκη και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, βρίσκεται στην τελική ευθεία.

*Το φωτογραφικό υλικό είναι από τις εργασίες τοποθέτησης των εκθεμάτων ενώ διακρίνονται και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη καθώς και η υπεύθυνη της Δημοτικής Πινακοθήκης, Γιάννα Παναγοπούλου.

Στα εγκαίνια και σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθούν τα μέτρα κατά του covid 19.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture