Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Τέλος ο μοναδικά επιδραστικός Daniel Lee από τη Bottega Veneta

Τέλος ο μοναδικά επιδραστικός Daniel Lee...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σημάδεψε τα αξεσουάρ της τελευταίας τριετίας όσο κανείς άλλος ανανεώνοντας το διεθνές street style

Αναπάντεχη ήταν η είδηση στον κόσμο της μόδας πως ο βρετανός σχεδιαστής Daniel Lee εγκαταλείπει τον υπερπολυτελή ιταλικό οίκο Bottega Veneta. Όμως ο όμιλος Kering ανακοίνωσε την παύση του από creative director επισήμως . Ο Daniel Lee αναδιαμόρφωσε το label και το έκανε εξαιρετικά επίκαιρο ειδικά στον τομέα των αξεσουάρ, καθώς τα πλεγμένα τετράγωνα στην επιφάνεια, οι έντονες σούρες, οι μεγάλες καδένες στις τσάντες, αλλά και οι τετράγωνες «μύτες» και τα νέα καπιτονέ στα παπούτσια αποτελούν δική του σύλληψη. Μετά την πρώτη του σαιζόν στη Bottega Veneta είδε το 2020, τα έσοδά του brand να παρουσιάζουν αύξηση παρά την πανδημία. 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Daniel για την αφοσίωση. Έδωσε μια φρέσκια προοπτική στον Bottega Veneta και μια νέα αίσθηση γύρω από το μοντέρνο, παραμένοντας παράλληλα πιστός στην πλούσια κληρονομιά του οίκου. Η αξιοσημείωτη άνοδος του brand τα τελευταία τρία χρόνια, επιβεβαιώνει την επιτυχία της δημιουργικής δουλειάς του», ανέφερε o Leo Rongone, CEO του οίκου Bottega Veneta.

Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει ποιος λόγος οδήγησε σ’ αυτή την ξαφνική λήξη συνεργασίας, ενώ αναφέρει ότι θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα καλλιτεχνική διεύθυνση.O Daniel Lee ανέλαβε τα ηνία του οίκου την 1 Ιουλίου του 2018, ενώ προηγουμένως ήταν διευθυντής των RTW συλλογών του οίκου Celine και βοηθός της Phoebe Philo. Ήδη από τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του στη Bottega Veneta είχε ξεχωρίσει για το ταλέντο του.  Τα αξεσουάρ του ήταν πελώριο big hit και φορέθηκαν τόσο στο street style επηρεάζοντας όλη την αγορά όσο και από  icons όπως η Ρόζι Χάντιγκτον και η Χάλει Μπίμπερ Στα fashion awards του 2019 του Λονδίνου, απέσπασε και τα τέσσερα κορυφαία βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφιος.

Η τελευταία του συλλογή για την SS22 παρουσιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες στο Detroit. Aυτό το χειμώνα πάντως σχεδόν όλες οι γυναίκες θα φορέσουν τις μπότες- γαλότσες με τις κυματιστές και τρακτερωτές σόλες και μάλιστα σε χρώμα που αυτός εμπνεύστηκε,.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View