Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι δύο παράγοντες που μπορούν να πλήξουν θανάσιμα και τους πλήρως εμβολιασμένους

Οι δύο παράγοντες που μπορούν να πλήξουν...

Τι δείχνουν οι αριθμοί

Η μεγάλη ηλικία και τα υποκείμενα νοσήματα επηρεάζουν καθοριστικά τη θνητότητα των πλήρως εμβολιασμένων κατά του κορωνοϊού SARS-CoV-2. Αυτό δείχνουν οι αριθμοί που παρέθεσε στη σημερινή ενημέρωση η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου.
Πρόσφατα η Διεύθυνση Επιδημιολογικής Παρατήρησης και Παρέμβασης για Λοιμώδη Νοσήματα του ΕΟΔΥ ανέλυσε τα δεδομένα που αφορούν στις εισγαγωγές ΜΕΘ και στους θανάτους με COVID-19 από 1/1/2021 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου του 2021 όπως αναφέρει το News4Health.

«Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν ότι ο πλήρης εμβολιασμός μειώνουν σημαντικά την πιθανότητα σοβαρής νόσου, διασωλήνωσης και θανάτου» ανέφερε χαρακτηριστικά, η κυρία Παπαευαγγέλου.

Συγκεκριμένα το 94% των πλήρων εμβολιασμένων που χρειάστηκε να μπουν στις ΜΕΘ και το 98% των πλήρως εμβολιασμένων που πέθαναν είχαν ένα σοβαρά υποκείμενο νοσημα που δυνητικά μείωσε την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ας σημειωθεί ότι η θνητότητα στους πλήρως εμβολιασμένους ηλικίας κάτω των 80 ετών είναι μόλις 0,4%.

 Η πίεση στο ΕΣΥ
Η κυρία Παπευαγγέλου τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού των ηλικιωμένων για την αποσυμφόρηση του Συστήματος Υγείας. Ειδικότερα, χαρακτήρισε ως το πιο κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα είναι η εμβολιαστική κάλυψη σε άτομα άνω των 60 ετών.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Δυτικής Αττικής και του Ρεθύμνου. Παρόλο που στις 2 περιοχές, η συνολική εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο της Επικράτειας - είναι μη ικανοποιητική και έχουμε και αύξηση των κρουσμάτων - δε βλέπουμε σημαντική αύξηση των νοσηλειών και της θνητότητας.

Αυτό εξηγείται γιατί στις περιοχές αυτές, η εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων άνω των 60 ετών είναι πάρα πολύ καλή.

 
«Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι η εμβολιαστική κάλυψη σε άτομα άνω των 60 ετών παίζει προωταρχικό ρόλο για την πορεία της πανδημίας και την πίεση στο ΕΣΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Παπαευαγγέλου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις