Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πραγματοποίησαν σπουδαστές του Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ Πάτρας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ πραγμ...

Οι σπουδαστές ήταν της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας»

Κατόπιν επικοινωνίας με τον Διευθυντή του ΔΠΙΕΚ – Δημόσιου Πειραματικού ΙΕΚ Πάτρας Νικόλαο Κατσώνη Νικόλαο και τον υποδιευθυντή Γεώργιο Γιωτόπουλο Γεώργιο, η εκπαιδεύτρια Λαμπρινή Παππά Λαμπρινή πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ με εφαρμογή υβριδικού μοντέλου εκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021 ομάδα από καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Βοηθός Εργοθεραπείας», επισκέφθηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία «Άμπετ Χασμάν». Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση» –που σκοπός του είναι να καταστεί στην πράξη κατανοητό το επαγγελματικό περιεχόμενο της εργοθεραπείας και το περιβάλλον στο οποίο αυτή δραστηριοποιείται– έπειτα από πρωτοβουλία της εκπαιδεύτριας Λαμπρινής Παππά.

Δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, η ομάδα των καταρτιζόμενων που επισκέφθηκαν το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ήταν ολιγομελής και η επιλογή έγινε τυχαία, κατόπιν κλήρωσης.

Οι υπόλοιποι καταρτιζόμενοι παρέμειναν στον χώρο του ΔΠΙΕΚ όπου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα και «ζωντανά» την εκπαιδευτική επίσκεψη μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Στο συγκεκριμένο υβριδικό εκπαιδευτικό μοντέλο, τη διαδικτυακή μετάδοση της επίσκεψης είχαν αναλάβει δύο καταρτιζόμενοι του ΔΠΙΕΚ, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους συν-καταρτιζόμενους τους να παρακολουθήσουν εξ αποστάσεως την παρουσίαση και ξενάγηση στους χώρους του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θέλουμε να ευχαριστήσουμε, για την ευκαιρία που δόθηκε στους καταρτιζόμενους του ΔΠΙΕΚ να επισκεφθούν το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρο Τουλγαρίδη, τη Διευθύντρια του ΚΟΔΗΠ Αγγελική Ψαρρού, καθώς και την Προϊσταμένη Τμήματος ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Κυριακούλα Τζανάτου.

Επίσης, θέλουμε να απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην υπεύθυνη του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Άμπετ Χασμάν» Όλγα Λαμπροπούλου και στην Εργοθεραπεύτρια του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Αλεξάνδρα Σπηλιοπούλου για τη συνεργασία, τη φιλόξενη υποδοχή, την παρουσίαση του φορέα, καθώς και την ενημέρωση σχετικά με το ρόλο του εργοθεραπευτή και τα εφαρμοσμένα εργοθεραπευτικά πρωτόκολλα στη θεραπευτική πρακτική.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις