Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Έγινε σύσκεψη για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου

Πάτρα: Έγινε σύσκεψη για το Φεστιβάλ Ερα...

Κατατέθηκαν προτάσεις για την εξέλιξη του θεσμού ενώ το 2022 ένα από τα έργα που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα θα αφορά στη Μικρασιατική καταστροφή

Η ανταλλαγή απόψεων, η εξαγωγή συμπερασμάτων και η κατάθεση προτάσεων, με στόχο τον εμπλουτισμό του χαρακτήρα τον οποίο θα έχει το 2022 η ενότητα «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου», το οποίο πραγματοποιήθηκε για 2η χρονιά φέτος υπό την αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8/11/2021, με την συμμετοχή της προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνας Γεροπαναγιώτη, του μέλους στο Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Λαμπρινή Αναγνώστου και την Οργανωτική Επιτροπή.

Στη σύσκεψη κατατέθηκαν προτάσεις και σκέψεις σχετικά με την εξέλιξη του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου καθώς ήδη ερασιτεχνικά σχήματα εκτός Πατρών - όπως αυτά της Ακράτας και του Καματερού - έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν. Αποφασίστηκε επίσης, εκτός από το θέατρο της Κρήνης, στους χώρους πραγματοποίησης των παραστάσεων να ενταχθεί επισήμως και το θεατράκι των Ιτεών.

Το γεγονός ότι το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ένα από τα έργα τα οποία θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα της νέας χρονιάς, θα έχει ως θέμα τη Σμύρνη.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η ερασιτεχνική έκφραση και δημιουργία για μία ακόμα χρονιά βρέθηκε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη με τη «σφραγίδα» του Διεθνούς φεστιβάλ της Πάτρας, διαγράφοντας μία εξαιρετική πορεία, μέσα από το «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου», προσθέτοντας πως «στις εκδηλώσεις της ενότητας, οι οποίες φιλοξενήθηκαν αρχικά στο θέατρο της Κρήνης και στη συνέχεια στο Θεατράκι των Ιτεών – λόγω της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης και ανάπλασης του πρώτου - δόθηκαν συνολικά 15 παραστάσεις ( 9 στο θέατρο Κρήνης και 6 στο θεατράκι των Ιτεών) με το κοινό να ανταποκρίνεται μαζικά, καθώς τις παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της ενότητας η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη τόνισε, ότι βούληση της  Δημοτικής Αρχής είναι, μέσα από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, να ενισχυθεί περαιτέρω η ενότητα και η μετατροπή της σε έναν θεσμό - παρά την μηδενική χρηματοδότηση από τον υπουργείο Πολιτισμού και την έλλειψη πόρων -  ο οποίος θα  αποτελέσει αφετηρία και «στέγη» για την ερασιτεχνική θεατρική δημιουργία, χωρίς να έρχεται σε καμία περίπτωση αντιμέτωπη με τα επαγγελματικά θεατρικά σχήματα.

Στη σύσκεψη πήραν το λόγο και κατέθεσαν προτάσεις  όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι: Κώστας Τζουραμάνης (Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου), Φώτης Λάζαρης (Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας), Μαρία Καζάκου (19ο Γυμνασιο), Χρήστος Γιαχαλής (Θεατρική Ομάδα Λεύκας), Αγγελική Καραλή (ομάδα Σαραβαλίου), Κώστας Μακρυγεώργος (ομάδα Σαραβαλίου), Νίκη Καραβούλια (ομάδα εργαζομένων ΟΤΕ), Ηλίας Αναστασόπουλος (ομάδα εργαζομένων ΟΤΕ), Νικόλ Πετρουλή (ομάδα ΘΕ.Ο.ΡΟ. Ροϊτίκων), Νίκος Γασπαρινάτος (ομάδα Λεύκας). 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture