Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον Παντελή Βαρνάβα, σύζυγο της Μ. Εφίμοβα- "Μεγάλη νίκη για τους whistleblowers διεθνώς"

Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης για τον Πα...

Το ένταλμα ακύρωσε η Ιντερπόλ, μετά από αίτηση που είχε καταθέσει ο ίδιος

Ακυρώθηκε το ένταλμα σύλληψης του Παντελή Βαρνάβα, συζύγου της Ρωσίδας μάρτυρoς δημοσίου συμφέροντος Μαρία Εφίμοβα, μετά από προσφυγή του στην Ιντερπολ. Η Εφίμοβα και το οικογενειακό της περιβάλλον δέχονταν απειλές μετά τις αποκαλύψεις της τελευταίας για τη στένη σχέση μεταξύ του πολιτικού κατεστημένου και του οργανωμένου εγκλήματος στη Μάλτα.

H Μαρία Εφίμοβα, είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων στη Μάλτα. Προτού προβεί στις αποκαλύψεις εργαζόταν στη Μαλτέζικη τράπεζα Pilatus, την οποία διερευνούσε δημοσιογραφικά η δολοφονηθείσα ρεπόρτερ Δάφνη Καρουάνα Γκαλιζία. Η Εφίμοβα είναι μία από τους βασικούς ανθρώπους που επιχείρησαν να αποκαλύψουν το εύρος και το βάθος της διαφθοράς στην οποία εμπλεκόταν ένα μεγάλο κομμάτι της μαλτέζικης ελίτ, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ.

Τον Νοέμβριο του 2020, ο σύζυγός της, Παντελής Βαρνάβας, συνελήφθη στην Κρήτη μετά από την έκδοση κυπριακού εντάλαματος σύλληψης. Το ένταλμα σε βάρος του, περιελάμβανε μέρος του εις βάρος της συζύγου του κατηγορητηρίου. Ο ίδιος προσέφυγε με αίτημά του, γι’ αυτό, στην Ιντερπόλ,

Το αίτημα του Παντελή Βαρνάβα για την άρση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης εις βάρος του έγινε δεκτό από την Ιντερπόλ, η οποία αποφάσισε την Παρασκευή την ακύρωση του εντάλματος για πολιτικούς λόγους.

Ακούστε το podcast του Uncover, με τη συνέντευξη της Μαρίας Εφίμοβα στο Θάνο Νασόπουλο και τον Κωνσταντίνο Μαρκέτο:

Η δικηγόρος που είχε αναλάβει την υπόθεση, Εύα Αμπαζή, δήλωσε: «Μεγάλη νίκη για τη Μαρία Εφίμοβα και τον Παντελή Βαρνάβα. Μεγάλη νίκη για τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος διεθνώς. Μεγάλη νίκη για το ευαίσθητο θέμα του whistleblowing. Μεγάλη νίκη για όλους εμάς που παλεύουμε για τη Δημοκρατία. Η Interpol ακύρωσε το ένταλμα σύλληψης του Παντελή Βαρνάβα και το έσβησε από τα αρχεία της διεθνώς! Είναι τρομερά συγκινητικό να βλέπεις να αποδίδεται δικαιοσύνη και μάλιστα να συμμετέχεις στην απονομή της!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις