Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Α. Δημοπούλου σε Χρ. Μπούρα: Με ενδιαφέρει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδέσποτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην πόλη και στην Ελλάδα

Α. Δημοπούλου σε Χρ. Μπούρα: Με ενδιαφέρ...

Απάντηση της κ. Δημοπούλου στη διάψευση του Πρύτανη στα περί συνάντησης με εκπρόσωπο του Δήμου

Απάντηση στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Χρήστο Μπούρα ο οποίος διέψευσε μέσω του thebest.gr ότι πραγματοποίησε συνάντηση με εκπρόσωπο του Δήμου για το θέμα των αδέσποτων ζώων στην Πανεπιστημιούπολη, δίνει η σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων κ. Αλεξάνδρα Δημοπούλου.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Διάβασα το δημοσίευμα του κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, για το πώς «μπερδεύτηκε» σχετικά με το θεσμικό μου ρόλο.

Ωστόσο τα μόνο που έχω να πω, γιατί υπάρχει και ένας σεβασμός –εκ μέρους μου τουλάχιστον – , είναι πως δεν θα αναλωθώ σε λόγια και αντιπαραθέσεις αναφορικά με την ιδιότητά μου.

Με ενδιαφέρει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αδεσπότων στο ΠΠ και στην πόλη και στην Ελλάδα.

Και διαθέτω καθημερινά τις δυνάμεις μου, συμβάλλοντας είτε με το θεσμικό μου ρόλο ως Σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων για τα θέματα ζώων, είτε με το θεσμικό μου ρόλο ως στέλεχος της μεγαλύτερης Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στη χώρα μας, είτε ως εθελόντρια όταν οι Αρχές αδυνατούν.

Κατά συνέπεια, θα πω πως ισχύουν ακριβώς και επί λέξει, όσα είπα και στη συνάντηση που χαρακτηρίστηκε ως  μη θεσμική, και εξακολουθώ να θεωρώ πως θα βοηθήσει ο καλός συντονισμός και η εγρήγορση, η συνεργασία και η υπευθυνότητα. Οι εντάσεις φέρουν μόνο στείρο πόλεμο.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, επαναλαμβάνω, πως  βεβαίως και είναι σημαντική η δράση του Δήμου Πατρέων και τα αποτελέσματα αναφορικά με το πρόβλημα σκυλιών με επιθετική συμπεριφορά στο χώρο του ΠΠ . Περισυλλέχτηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες -ως ήδη έχω αναφέρει- 3 σκυλιά που υποδείχτηκαν ως αυτά που προκαλούν πρόβλημα και χθες περισυλλέχτηκε ακόμα μία σκυλίτσα που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να περισυλλεχτεί η οποία και υιοθετήθηκε από δύο φοιτητές που την αγαπούν.

Σημειωτέον η σκυλίτσα ήταν και στειρωμένη και τσιπαρισμένη ήδη.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως οι κινήσεις πρέπει να είναι διαρκείς και μεθοδευμένες κάτι που ισχύει για ολόκληρη τη χώρα. Παιδεία, Στειρώσεις, Υιοθεσίες, Περιθάλψεις, Έλεγχος. Τα τελευταία χρόνια ο τεράστιος αριθμός αδεσπότων στην Ελλάδα είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί ακόμα και από την ΕΕ.

Ψηφίστηκε ένας καινούργιος νόμος, τον οποίο και θα εφαρμόσουμε, και απαιτείται σύνεση καθώς επουδενί είναι εφικτό τα κατ’ ελάχιστον 2.000.000 αδέσποτα της χώρας να εγκλειστούν ως αγνώστου μοίρας σε κυνοκομεία αγνώστου έκτασης.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι πολύπλευρη, ώστε το πρόβλημα να συρρικνώνεται και όχι να διογκώνεται με το πέρασμα των ετών, μέχρι επιτέλους να μην υπάρχει. Όποιος πιστεύει κάτι διαφορετικό, είναι ή αδαής ή αφελής.

Και εδώ επισημαίνω για αποφυγή παρεξηγήσεων πως τα ανωτέρω δεν σημαίνουν πως οι αρμόδιες Αρχές πρέπει να επαναπαύονται, να μην επαγρυπνούν, να μην αντιμετωπίζουν την κάθε κρίσιμη κατάσταση για την προστασία των ανθρώπων και των ζώων. Το αντίθετο!

Γι αυτό ακριβώς τις τελευταίες εβδομάδες το συνεργείο του Δήμου έχει εστιάσει στο χώρο του ΠΠ με αποτελεσματικότητα . Η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και ο χρόνος να δοθεί για την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, αλλά και με μια καλή συνέχιση σε ολόκληρη την πόλη μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις