Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Επιτυχημένη η performance «Μνήμη Απελευθέρωση» -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Επιτυχημένη η performance «Μνήμη ...

Σε σύνθεση της χορογράφου Μάρως Γαλάνη – Έγινε την Κυριακή 31/10/2021

Με επιτυχία έγινε την περασμένη Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, η performance Μνήμη Απελευθέρωση σε σύνθεση της χορογράφου Μάρως Γαλάνη. Διαπραγματεύεται την Απελευθέρωση της Πάτρας από τον ναζιστικό ζυγό και είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα του  Δήμου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για τη στήριξη Καλλιτεχνών που ξεκίνησε το 2020 από την Υπεύθυνη του  Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Σε μια προσπάθεια ιστορικής αφήγησης, σαν  μια απόπειρα να ξαναγραφτεί η ιστορία, στο εδώ και τώρα θελήσαμε να μορφοποιήσουμε μέσα από τη ζωντανή δράση της performance το υπόδειγμα των σκέψεών μας για την ιστορία, τον κόσμο, την ελευθερία, την αλήθεια.   Να δούμε την μικροϊστορία να συνδιαμορφώνει μαζί με τις ηρωικές πράξεις την ιστορία της πόλης, ανέφερε η Μάρω Γαλάνη, η οποία ανήκει και στο ειδικό διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πατρών.

Οι θεατές, ήταν απόλυτα παρόντες ενεργοί, εξαιρετικοί. Ακολούθησαν με εγγύτητα και συμμετοχικότητα μια μεγάλη διαδρομή μέσα στο φυσικό και αστικό τοπίο της πόλης, από το δασύλλιο ως τα ψηλά Αλώνια, με υποδειγματική παραστατική πειθαρχία, σιωπηλοί και συμμετέχοντες. Οι δράσεις στους σταθμούς αυτής της χάρτας που αποτύπωνε την ψυχογραφική γεωγραφία του συμβάντος της απελευθέρωσης της πόλης τους συγκίνησαν βαθιά.

Σχεδιάστηκε ως ένα πολυμεσικό, πολύτεχνο project στο οποίο συμμετείχαν είκοσι   επαγγελματίες (Γαρόζης Ν., Γκλαβά Μ., Θεοδωροπούλου Δ., Κατσάμπας Γ., Σπυράκη Ο.) και ερασιτέχνες ερμηνευτές (χορευτές του studio DERIDA και φοιτήτριες της ομάδας trA του Πανεπιστημίου Πατρών).

Τα κείμενα ήταν Ελλήνων συγγραφέων (Λάζαρη Β., Δημητριάδη Δ.), προσωπικές μαρτυρίες και λόγια των μελών της ομάδας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture