Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Ανοίγει την Πέμπτη 4/11 η 2η αίθουσα του Πάνθεον με "Άνθρωπο του Θεού" και "Συνέβη στο Σόχο"

Πάτρα: Ανοίγει την Πέμπτη 4/11 η 2η αίθο...

Το Βρετανικής παραγωγής φιλμ "Συνέβη στο Σόχο" θα παιχθεί έως και την Τετάρτη 10/11/2021

Ανοίγει αυτή την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 η 2η αίθουσα του Πάνθεον που λειτουργεί ως κινηματογραφική και τη διαχείριση της θα έχει και πάλι ο Παναγιώτης Κοτσαύτης που είχε και τη διεύθυνση του θερινού σινε-Κάστρο στο Ρίο.

Όπως διευκρινίζεται στην σχετική ανακοίνωση, οι προβολές την Πέμπτη και την Παρασκευή θα είναι μόνο για εμβολιασμένους ενώ το σαββατοκύριακο και τις υπόλοιπες μέρες η αίθουσα θα λειτουργεί ως μικτή και για θεατές με rapid test των τελευταίων 48 ωρών.

Για αρχή η αίθουσα θα προβάλλει το συγκινητικό φιλμ «Ο Άνθρωπος του Θεού» που είχε παιχθεί και στο θερινό στο Ρίο, με τον Άρη Σερβετάλη στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου.

Η ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γελένα Πόποβιτς θα παίζεται στις 19.00.

Συμπρωταγωνιστούν οι Χρήστος Λούλης, Αλεξάντερ Πετρόβ, Γιάννης Στάνκογλου, ο Αμερικανός σταρ Μίκι Ρουρκ, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Ιερώνυμος Καλετσάνος, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, η Τόνια Σωτηροπούλου, κ.α.

Διάρκεια: 109 λεπτά

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφαλά, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκινητική ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» έχει κόψει σε 10 σχεδόν εβδομάδες προβολής κοντά στα 282.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Από την Πέμπτη 4/11 και έως την Κυριακή 7/11 στην προβολή των 21:00 θα παίζεται η ταινία που κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα την Πέμπτη, «Συνέβη στο Σόχο – Last Night in Soho» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Έντγκαρ Ράιτ, δημιουργού της επιτυχίας «Baby Driver».

Στο ατμοσφαιρικό φιλμ με στοιχεία θρίλερ παίζουν η Τόμασιν ΜακΚένζι, η Άνια Τέιλορ Τζόι της μίνι σειράς «The Queen’s Gambit» καθώς και οι Ματ Σμιθ, Τέρενς Σταμπ, Νταιάνα Ριγκ, Ρίτα Τάσινγκραμ.

Διάρκεια: 117 λεπτά

Μία εβδομάδα μετά την έξοδο του στις Αμερικάνικες αίθουσες όπου ξεκίνησε με εισπράξεις 4,2 εκατ. δολαρίων συν άλλα 2,4 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο, θα δούμε στους Ελληνικούς κινηματογράφους και στην Πάτρα το νέο ψυχολογικό, δραματικό θρίλερ του Έντγκαρ Ράιτ (Baby Driver), γύρω από την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που έχει πάθος με το σχέδιο μόδας και που αποκτά μυστηριωδώς την ικανότητα να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να βρεθεί στην καρδιά της δεκαετίας του 1960 στο Λονδίνο. Εκεί, συναντά το απρόσμενο είδωλο με το οποίο θα πάθει εμμονή, μια εκθαμβωτικά γοητευτική ποπ τραγουδίστρια που κάνει τα πρώτα της βήματα στα καταγώγια του περιβόητου «swinging London» (στο ρόλο της τραγουδίστριας η Άνια Τέιλορ Τζόι, η οποία όπως λέγεται εκπλήσσει με τις φωνητικές της ικανότητες). Όμως, το υποσχόμενο Λονδίνο της δεκαετίας του ‘60 θα αποδειχθεί ότι δεν είναι ο παράδεισος που φαίνεται με την πρώτη ματιά και ο ψυχικός της κόσμος θα αρχίσει να καταρρέει με συνταρακτικές συνέπειες...

Η ταινία είναι Βρετανικής παραγωγής, έχει πάρει γενικά θετικές κριτικές (στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 73%) ενώ έχουν επαινεθεί ιδιαίτερα τα κοστούμια της Odile Dicks-Mireaux.

*Η ταινία «Συνέβη στο Σόχο – Last Night in Soho» θα συνεχιστεί στη 2η αίθουσα του Πάνθεον και από τη Δευτέρα 8/11 έως και την Τετάρτη 10/11 στην προβολή των 20:30.

Το φιλμ διανέμεται από την εταιρεία Tulip.

Επίσης όπως είδαμε και ο "Άνθρωπος του Θεού" συνεχίζεται στην προβολή των 18.30 έως και την Τετάρτη 10/10.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture