Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γ. Παπανδρέου: Χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση και συνεργασία, όχι επιβολή και όχι με τρόπο αυταρχικό

Γ. Παπανδρέου: Χρειάζεται ευρύτατη συναί...

Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να καταλάβει τη σημασία του εμβολιασμού, ανέφερε κατά την επίσκεψη του στον ΕΟΔΥ & στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επισκέφθηκε την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021 τον ΕΟΔΥ, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, Θεοκλή Ζαούτη, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την έξαρση της πανδημίας, αλλά και για το παρόν και το μέλλον του δημοσίου συστήματος υγείας.

Αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, όπου και ενημερώθηκε από τη Διοίκηση και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την κατάσταση του ιδρύματος, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε και τον συνδεδεμένο με το Νοσοκομείο Ξενώνα του Συλλόγου Πνοή Αγάπης.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την επίσκεψη στον ΕΟΔΥ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είχα μία ενδελεχή ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας και βεβαίως, αλλά πριν από οτιδήποτε άλλο, θέλω να ευχηθώ σε όλους όσοι ασχολούνται με τη διαχείριση της πανδημίας καλή δύναμη. 

Έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μας, αλλά πέρα από τη συμπαράστασή μας, υπάρχουν κάποια σημαντικά ζητήματα που είναι ανάγκη να συζητήσουμε. 

Πρώτα από όλα, με την έξαρση ξανά της πανδημίας, είναι χρήσιμο τα data, τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επιστήμονες για την αντιμετώπιση της πανδημίας πιο αποτελεσματικά.  

Κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί το εμβόλιο. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να μειώσουμε την εξάπλωση αυτής της πανδημίας, που έχει άμεση σχέση με τη ζωή μας, την υγεία μας, την ψυχική μας υγεία, αλλά και την οικονομία.

Βεβαίως, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, γι’ αυτό θα επισκεφτώ τώρα και το Νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ, σχετικά με όσους νοσούν από χρόνιες ασθένειες, όπως και ο καρκίνος, αλλά όχι μόνο, που όμως λόγω του covid ή λόγω φόβου ή αδυναμίας, δεν έχουν πρόσβαση στις απαραίτητες υπηρεσίες υγείας. Αυτό είναι ένα γεγονός που επιβαρύνει το χώρο της υγείας και ειδικά αυτούς τους ασθενείς, όπως είπαμε και με τον κ. Ζαούτη, γιατί  έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και είναι και πιο ευάλωτοι, ιδιαίτερα στην πανδημία και τις επιπτώσεις της αφού έχουν υποκείμενα νοσήματα. 

Θεωρώ επίσης ότι, δεν είναι αρκετό να συμπαραστεκόμαστε απλώς σε όσους μάχονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε το δημόσιο σύστημα υγείας, να έχουμε μία ουσιαστική στρατηγική για το σήμερα και το αύριο. Μιλάμε βέβαια, όχι μόνο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσωπικό και υποδομές, αλλά και για μια στρατηγική πρόληψης, θέμα στο οποίο ο ΕΟΔΥ παίζει σημαντικό ρόλο. Πρέπει να αλλάξει η φιλοσοφία για την πρωτοβάθμια υγεία και βεβαίως την πρόληψη πολλών ασθενειών, μέσα από τον χώρο της παιδείας, αλλά και με την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών.  

Χρειάζεται ευρύτατη συναίνεση και συνεργασία, όχι επιβολή, όχι με τρόπο αυταρχικό, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να καταλάβει τη σημασία του εμβολιασμού. Πρέπει να προχωρήσουμε όπως άλλες χώρες που έχουν παρόμοιο μέγεθος με εμάς, για παράδειγμα η Πορτογαλία, που έχει 87% ποσοστό εμβολιασμού ενώ εμείς έχουμε μείνει στο 60% και κάτι. 

Μόνο η συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, με την αυτοδιοίκηση, με τους κοινωνικούς φορείς, μπορεί να συμβάλει ώστε να πετύχουμε αυτό τον στόχο. 

Ευχαριστώ και πάλι τον κ. Ζαούτη για τη συνεργασία μας, όπως και όσους εργάζονται εδώ για την προσφοράς τους.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις