Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ο Χρήστος Καλπουζάνης παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών "1944 η Απελευθέρωση της Πάτρας"

Ο Χρήστος Καλπουζάνης παρουσιάζει την πα...

Στο Λιθογραφείον το Σάββατο 30/10 στις 18.00 και την Κυριακή 31/10 στις 11.30 το πρωί

Ο Πατρινός καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Καλπουζάνης παρουσιάζει την παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο «1944 η Απελευθέρωση της Πάτρας» στο Λιθογραφείον στη Μαιζώνος και Τριών Ναυάρχων.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε την Πέμπτη 28/10 που ήταν και η εθνική επέτειος του Όχι, στις 6 το απόγευμα ενώ θ’ ακολουθήσουν δύο ακόμα, το Σάββατο 30/10/2021 στις 17.30 και την Κυριακή 31/10 στις 11.30 το πρωί με τα εισιτήρια να κοστίζουν 5 ευρώ.

Οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ καθώς και Βρετανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί γύρω από την πόλη της Πάτρας.

Οι πρώτες μάχες γίνονται στην πλατεία Ομονοίας και μετά από μάχες καταλαμβάνουν το Σκαγιοπούλειο. Ο Ανθυπολοχαγός Ρήγας, συναντάει τον Χατζηαβάτη και του ζητάει να του βρει έναν έμπιστο άνθρωπο για να βοηθήσει στην μεγάλη μάχη και να μην τον καταλάβουν οι Γερμανοί.

Ο Χατζηαβάτης συστήνει τον Καραγκιόζη και ξεκινάει την βοήθεια για την Απελευθέρωση. Οι Γερμανοί μαθαίνουν για τον Καραγκιόζη και προσπαθούν να τον συλλάβουν, αλλά εν τέλη συλλαμβάνουν τον Λοχία Ορέστη.

Έτσι ο Καραγκιόζης και ο ανθυπολοχαγός Ρήγας πηγαίνουν να τον ελευθερώσουν από τις φυλακές Μαργαρίτη και Παντοκράτορος. Γίνεται η Απελευθέρωση και ξημερώνει η 4η Οκτωβρίου…

Η επίκαιρη παράσταση του Χρήστου Καλπουζάνη ξεκινάει ουσιαστικά από ένα όνειρο, για την ακρίβεια εφιάλτη. Μέσα από τους πρώτους βομβαρδισμούς των ιταλικών αεροσκαφών στην Πάτρα, το ξημέρωμα της 28ης Οκτωβρίου που σήμαινε και την έναρξη του πολέμου για την Ελλάδα.

Για τις ανάγκες της παράστασης, ο Πατρινός Καραγκιοζοπαίχτης προχώρησε και στη δημιουργία νέων φιγούρων του θεάτρου σκιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture