Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θύμα αδέσποτων σκύλων επίκουρος Καθηγητής - Νέα επίθεση στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Θύμα αδέσποτων σκύλων επίκουρος Καθηγητή...

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών έχει απευθύνει εκκλήσεις στον Δήμο

Νέα επίθεση από αγέλη αδέσποτων καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο Πατρών θέμα που ειχε αναδείξει εκ νέου πρόσφατα το thebest.gr όπου πρωτοετής φοιτήτρια είχε πέσει θύμα επίθεσης. Το νέο περιστατικό επίθεσης και τραυµατισµού από αγέλη αδέσποτων στο Πανεπιστήµιο Πατρών, έχει θύµα επίκουρο καθηγητή του Τµήµατος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων και σημειωθηκε προχθές. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών  έχει στειλει επιστολές στον Δήμο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στο Πανεπιστήμιο υπάρχουν αγέλες αδέσποτων μπροστά στην Πρυτανεία και πριν λίγο επιτέθηκαν σε φοιτήτρια. Αν είμαι υπεύθυνος εγώ να με εγκαλέσει ο Εισαγγελέας. Αλλιώς να εγκαλέσει τον υπεύθυνο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γνώμη,ο καθηγητής από το αµφιθέατρο µετά το µάθηµα µετέβαινε στο γραφείο του. Το περιστατικό της νέας επίθεσης είναι χαρακτηριστικό της επικρατούσας κατάστασης που µε την επαναληψιµότητα των επιθέσεων δηλώνει µε εµφατικό πλέον τρόπο, την αναγκαιότητα άµεσης επέµβασης του ∆ήµου Πατρέων για την περισυλλογή των αδέσποτων σκύλων. Η Πρυτανική Αρχή και ειδικότερα ο Πρύτανης του Πανεπιστήµιου Πατρών Χρήστος Μπούρας δυστυχώς επιβεβαιώνεται για τις πιεστικές εκκλήσεις προς τον ∆ήµο Πατρέων για ανάληψη ευθύνης και άµεσης διευθέτησης του θέµατος, καθότι ο χώρος του Πανεπιστήµιου Πατρών ανεπίτρεπτα, λόγω ολιγωρίας καθίσταται πλέον επικίνδυνος για φοιτητές και προσωπικό.

 Ο παραστατικός τρόπος, η ανθρώπινη φιλοζωική προσέγγιση και παράλληλα η ανάδειξη της επικινδυνότητας του φαινοµένου, που το θύµα της επίθεσης, ο επίκουρος καθηγητής, αφηγείται το περιστατικό, είναι ο καλύτερος τρόπος περιγραφής της κατάστασης και του τι µπορεί να συµβεί αν ο ∆ήµος Πατρέων δεν επέµβει τάχιστα.

«Υπηρετώ ως Επίκουρος Καθηγητής επί θητεία στο Τµήµα ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστηµίου µας µόλις από το Φεβρουάριο του 2020. Ως εκ τούτου, εξαιτίας της πανδηµίας Covid-19, φέτος είναι η πρώτη ακαδηµαϊκή χρονιά που έχω την ευκαιρία να διδάσκω διά ζώσης στους φοιτητές. Είχα µάθηµα στην αίθουσα ΠΑΜ 3, η οποία βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο των εγκαταστάσεων του Τµήµατος ∆ιοίκησης Επιχειρήσεων. Κατά τις 10:30 και ενώ είχα ολοκληρώσει το µάθηµα και πήγαινα ανέµελος προς το γραφείο µου (µια απόσταση περίπου 100 µέτρων), δέχτηκα επίθεση από µια οµάδα 10-12 σκύλων. Αφού µε κύκλωσαν γαβγίζοντας, ο «αρχηγός» τους ήρθε από πίσω µου και κατάφερε να µε δαγκώσει ελαφρώς στο πόδι, σκίζοντάς µου το παντελόνι και προκαλώντας µου έναν σχετικά επιφανειακό τραυµατισµό. Εκτιµώ ότι επειδή λιαζόντουσαν διάσπαρτα στο χώµα, θεώρησαν ότι εισέβαλα στο χώρο τους όπως περπατούσα. Επειδή έχω µεγαλώσει µε σκυλιά κατά την παιδική µου ηλικία, αµέσως µετά το δάγκωµα αντέδρασα ψύχραιµα και αποφασιστικά µε αποτέλεσµα να τραπούν σε φυγή. Αφήνοντας στην άκρη τον µικροτραυµατισµό µου και την εύκολη αντιµετώπισή του, προβληµατίστηκα για το τι θα µπορούσε να συµβεί αν στη θέση µου ήταν κάποιος/α άλλος/η χωρίς ψυχραιµία και/ή εµπειρία µε σκυλιά, κάποιο µικρό παιδί ή ακόµα και άτοµα µε προβλήµατα υγείας. Ίσως εξαιτίας των προσωπικών µου βιωµάτων, αγαπώ πολύ τα σκυλιά και δεν επιθυµώ σε καµία περίπτωση να τους προκληθεί οποιοδήποτε κακό. Ωστόσο, θεωρώ ότι θα έπρεπε άµεσα να µεριµνήσουµε για την ασφάλεια της κοινότητας και των ανθρώπων µας, για να αποφύγουµε ενδεχοµένως χειρότερα γεγονότα. Άλλωστε, η ασφάλεια των ανθρώπων δεν σηµαίνει απαραίτητα χειροτέρευση της ποιότητας ζωής των αγαπητών µας τετράποδων».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις