Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 21o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 21o Συνέδριο...

Μίλησαν ο Νομπελίστας Jean Marie Lehn και οι καθηγητές Ιατρικής Σωτήρης Τσιόδρας, Γεώργιος Χρούσος, Νεκτάριος Ταβερναράκης, Δημήτρης Παρασκευής, Βασίλης Γοργούλης

Το 21o Συνέδριο Ιατρικής Χημείας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ιατρική Χημεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πέρασε πλέον στην ιστορία. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου 2021, με έμφαση στην έρευνα για τον κορωνοϊό και είχε ιδιαίτερη επιτυχία σηματοδοτώντας μια νέα λαμπρή σελίδα στην ιστορία του προγράμματος.

Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Επιστημονικού και Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου στα Ιωάννινα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τη συμμετοχή αποφοίτων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Ιατρική Χημεία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το Συνέδριο όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, τίμησαν με την συμμετοχή των και με εξαίρετες ομιλίες των ο Jean Marie Lehn, κάτοχος Nobel Χημείας για την έρευνά του στην υπερμοριακή χημεία και οι καθηγητές Ιατρικής Σωτήρης Τσιόδρας, Γεώργιος Χρούσος, Νεκτάριος Ταβερναράκης, Δημήτρης Παρασκευής, Βασίλης Γοργούλης με επίκαιρες ομιλίες τους.

Η ομιλία του κ. Τσιόδρα αναφερόταν στα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα της πανδημίας, του κ. Ταβερναράκη στο ρόλο των μιτοχονδρίων στον νευροεκφυλισμό και γήρανση και του κ. Χρούσου στο νευρωνικό δίκτυο του εγκεφάλου.

Στο Συνέδριο συμμετείχε επίσης η καθηγήτρια και αντιπρύτανης στο πανεπιστήμιο Victoria της Αυστραλίας κα Βάσω Αποστολοπούλου με θέμα "Ανάπτυξη εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων κατά του SARS-CoV-2", καθώς και ο κορυφαίος Έλληνας Γλύπτης Ευστάθιος Λεοντής με τίτλο ομιλίας του στην τελετή έναρξης του συνεδρίου “Η γλυπτική στην υπηρεσία της τεχνολογίας και του πολιτισμού".

Το συνέδριο τίμησε τον Ιδρυτή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία”, Γιάννη Ματσούκα και τον Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος “Ιατρική Χημεία” του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αλέξανδρο Τσελέπη για την προσφορά των στην παιδεία και κοινωνία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο πραγματοποιήθηκε με την αμέριστη υποστήριξη των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις