Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Δυσκολίες της ζωής"

"Δυσκολίες της ζωής"

Η συγκλονιστική φωτογραφία του Mehmet Aslan

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον Μουνζίρ να παίζει με τον μικρό του γιό, τον Μουστάφα. Στηρίζει το σώμα στην πατερίτσα, για να σταθεί όρθιος και να σηκώσει ψηλά το πιτσιρίκι. Μπαμπάς και γιος γελάνε. Ο Μουνζίρ έκανε μια βολτα σε ένα παζάρι του Idlib στη Συρία, όταν έπεσε η βόμβα που του κόστισε το δεξί του πόδι.

Ο πιτσιρίκος δυστυχώς γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια. Πάσχει από μια σπάνια ασθένεια (tetra-amelia) που προκλήθηκε από τα φάρμακα που έλαβε η μητέρα του η Ζεηνέπ. Στην Ζεηνεπ χορηγήθηκαν φάρμακα για να συνέλθει αφού εκτέθηκε σε νευρικό αέριο, σε μια επίθεση στη Συρία. Αυτό προκάλεσε το πρόβλημα στον μικρο Μουστάφα.

Η φωτογραφία είναι του Mehmet Aslan, και είναι η φωτογραφία που κέρδισε το φετινό βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας στη Σιένα (Siena International Photo Awards 2021).

Ο τίτλος της φωτογραφίας είναι «Δυσκολίες της Ζωής» (Hardship of life).

Ακούμε συχνά για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αυτό το ‘γιατί έφυγαν από την χώρα τους;’. Στην περίπτωση της Συρίας, οι πλούσιοι έφυγαν νωρίς σε αραβικές χώρες του κόλπου. Όσοι Σύριοι μπόρεσαν, προσπάθησαν να ξεφύγουν από την βαρβαρότητα του πολέμου στη χώρα τους. Από τους αυτούς οι περισσότεροι ζουν ακόμα σε απάνθρωπες συνθήκες, σε στρατόπεδα προσφύγων στην Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία.

Αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία έμειναν στη χώρα τους. Και έζησαν την κτηνωδία του πολέμου και τη βαρβαρότητα ενός καταδυναστευτικού καθεστώτος και των εξίσου άθλιων αντιπάλων του.

 

*Ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, στο Facebook

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις