Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Ανοιχτό για το κοινό το παλιό καταφύγιο της Πάτρας στις 27 και 28/10

Ανοιχτό για το κοινό το παλιό καταφύγιο ...

Το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν το Καταφύγιο και την «Εικαστική διαδρομή» που έχει στηθεί, μαθητές του 6ου Γυμνασίου της Πάτρας

Ανοιχτό και επισκέψιμο για το κοινό θα είναι το ιστορικό παλιό καταφύγιο της Πάτρας κάτω από την πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, το διήμερο της εθνικής επετείου του Όχι, στις 27 και 28 Οκτωβρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα, το καταφύγιο την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου θα είναι ανοιχτό από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ.

Την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου θα είναι ανοιχτό από τις 11 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Ο χώρος του καταφυγίου θα είναι επίσης ανοιχτός για το κοινό και την Κυριακή 24/10 το πρωί από τις 11 έως τη 1 μετά το μεσημέρι.

Στους επισκέπτες του καταφυγίου, το διήμερο 27 και 28 Οκτωβρίου θα δοθεί και έντυπο αναμνηστικό, από το ιστορικό και αρχειακό υλικό που φιλοξενείται στο χώρο.

Στο καταφύγιο, εκτός από το ιστορικό και αρχειακό υλικό, φιλοξενείται και η «Εικαστική διαδρομή» η οποία περιλαμβάνει έργα επτά εικαστικών, με τους επισκέπτες κάθε ηλικίας να «ανταμώνουν» στους διαδρόμους του με μια εποχή που αποτέλεσε σταθμό για τη σύγχρονη ιστορία της πόλης και με μνήμες που επί  δεκαετίες  ήταν «κρυμμένες»   και «χαραγμένες» στους τοίχους του.

Το Καταφύγιο θα μείνει ανοιχτό για  προγραμματισμένες – οργανωμένες  επισκέψεις - ξεναγήσεις σε Συλλόγους - Σωματεία μετά από συνεννόηση.

(Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-624-088 και 2610-390-937).

*Το φωτογραφικό υλικό που μας εστάλη, είναι από την ξενάγηση των μαθητών του 6ου Γυμνασίου της Πάτρας την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το πρωί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture