Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του στην Χαριλάου Τρικούπη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέ...

Με περίπου 20.000 υπογραφές

Την Τετάρτη το απόγευμα, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε με τηλεοπτικό του μήνυμα αυτό που είχε ήδη «κλειδώσει» και αναφερόταν τα τελευταία 24ωρα από δημοσιογραφικές πηγές. Ότι δηλαδή «κατεβαίνει» υποψήφιος στην κούρσα της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, στην προσεχή εσωκομματική εκλογική διαδικασία για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Το επόμενο βήμα ήταν το… τυπικό της υπόθεσης, με τον πρώην πρωθυπουργό να μεταβαίνει το απόγευμα της Πέμπτης, στην Χαριλάου Τρικούπη ώστε να καταθέσει τις απαραίτητες υπογραφές για την επισημοποίηση της υποψηφιότητάς του (σ.σ. η προθεσμία εξέπνεε στις 18:00).

Μιας υποψηφιότητας που έφερε εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανακοίνωσε πως αποσύρει την δική του -όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει- ενώ από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος -ο οποίος κατέθεσε στις 15/10 την υποψηφιότητά του με 5.200 υπογραφές- εξαπέλυσε νωρίτερα την πρώτη επίθεση εναντίον του κ. Παπανδρέου, αφήνοντας αιχμές για κοινό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Υποψήφιος κι επίσημα με περίπου 20.000 υπογραφές ο Γιώργος Παπανδρέου
«Θέλω να πω ότι πέρα από τις υπογραφές που έχω φέρει εδώ (σ.σ. πάνω από 80 υπογραφές μελών), μέσα σε λίγες ώρες παρά τις κάποιες ηλεκτρονικές δυσκολίες που είχαμε, συγκεντρώσαμε περίπου 20.000 ηλεκτρονικές υπογραφές», είπε ο πρώην πρωθυπουργός καταθέτοντας την υποψηφιότητά του στην Χαριλάου Τρικούπη.

Και συνέχισε: «Αυτό δείχνει νομίζω την διάθεση του κόσμου, το ενδιαφέρον του κόσμου να ξαναζήσει μία παράταξη που θα πάει τη χώρα μπροστά. Και βεβαίως αυτές οι υπογραφές είναι και στη διάθεσή σας, στη διάθεση του κινήματος, διότι είναι μία γιορτή δημοκρατίας και αν κάτι μπορούμε να προσφέρουμε σε αυτό τον τόπο είναι ένα κόμμα συμμετοχικό. Που οι πολίτες μπορούν ξανά να αισθανθούν ότι εκφράζονται μέσα από αυτό, συμμετέχουν σε αυτό, επηρεάζουν τις αποφάσεις και ακούγεται ο λόγος τους. Η νέα γενιά, τα κοινωνικά στρώματα, οι προοδευτικές δυνάμεις του χώρου. Πάντα ήμασταν εμείς οι εκφραστές της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις