Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σάκης Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές θα ξυπνήσουν με ομίχλη την Τετάρτη – Έρχεται πτώση της θερμοκρασίας

 Σάκης Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές θα ξ...

Η πρόγνωση μέχρι την Κυριακή

Για σχηματισμό πυκνών ομιχλών τις πρωινές ώρες της Τετάρτης σε ευπαθείς σε ομίχλες περιοχές, κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου στην πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Ο κ. Αρναούτογλου τόνισε πως το πρωί της Τετάρτης ομίχλες θα παρουσιαστούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, σε κάποια σημεία της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της κεντρικής Μακεδονίας και αναμένεται να διαλυθούν το μεσημέρι, ενώ ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 Στα νοτιοανατολικά της Θεσσαλίας ίσως στις Σποράδες, όπως και σε κεντροβόρεια τμήματα της Εύβοιας δεν αποκλείεται να έχουμε τοπικές μπόρες, αλλά και ασθενείς τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη.

Στα βόρεια και ανατολικά τμήματα των Κυκλάδων οι βοριάδες θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ.

Για την Αττική ο κ. Αρναούτογλου είπε πως αναμένουν λίγες τοπικές συννεφιές, και ηλιοφάνεια από το μεσημέρι με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 μέχρι 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη χρειάζεται προσοχή το πρωί από τους οδηγούς γύρω από την πόλη λόγω ομίχλης ή γενικά περιορισμένης ορατότητας. Στους 9-19 βαθμούς η θερμοκρασία.

Άστατος ο καιρός το Σάββατο
Καμία αλλαγή στον καιρό δεν θα έχουμε την Πέμπτη. Ωστόσο την Παρασκευή θα υπάρχουν στη δυτική Ελλάδα σύννεφα, που θα πυκνώσουν περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αργά το απόγευμα προς βράδυ αναμένονται βροχές ή μπόρες κυρίως σε κεντροβόρειες περιοχές του Ιονίου και αργά τη νύχτα κάποιες τοπικές βροχές και σε παράκτιες περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Το Σάββατο πυκνώνουν ακόμα περισσότερο τα σύννεφα, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα είναι άστατος σε όλη τη δυτική Ελλάδα, με τα περισσότερα φαινόμενα να παρατηρούνται στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους. Δεν αναμένονται φαινόμενα όπως της τελευταίας κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ωστόσο, όπως εξήγησε λόγω του κορεσμένου από το νερό έδαφος ενδέχεται να δημιουργηθούν πρόβλημα σε περιοχές που είχαν πλημμυρικά φαινόμενα.

Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή στα βόρεια
Περισσότερες συννεφιές θα έχουμε την Κυριακή, τα οποία θα δώσουν μέτριας έντασης βροχές στη δυτική κυρίως Ελλάδα ή σε πιο βορειοανατολικά τμήματα, ενώ θα επηρεαστούν και κομμάτια της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας.

Πιο ψυχρές αέριες μάζες θα κάνουν τους Θρακιώτες να νιώσουν πρώτοι την πτώση της θερμοκρασίας που θα είναι αισθητή αρχικά στην περιοχή από την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα και το βράδυ και στη βόρεια χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις