Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συνάντηση Τσιγκρή - Σκρέκα για ανεμογεννήτριες και στέγες αμιάντου

Συνάντηση Τσιγκρή - Σκρέκα για ανεμογενν...

Συζήτησαν για περιβαλλοντικά θέματα του Λεοντίου και Αγίου Νεκταρίου

Ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής συναντήθηκε την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και συζήτησαν για περιβαλλοντολογικά θέματα της Αχαΐας. 

 Ειδικότερα, ο Αχαιός βουλευτής όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, μετέφερε στον Υπουργό τις αντιδράσεις των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λεοντίου Αχαΐας, για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών στα όρια της κοινότητας τους. 

 


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις ανεμογεννήτριες, οι οποίες έχουν αδειοδοτηθεί να τοποθετηθούν έξω ακριβώς από τον οικισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την κτηνοτροφική παραγωγή, αλλά και για το περιβάλλον, αφού η συγκεκριμένη περιοχή έχει χαρακτηριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως "Natura 2000".

 


Επίσης, ο Άγγελος Τσιγκρής ζήτησε από τον Κώστα Σκρέκα, να βρεθεί η πλέον κατάλληλη λύση, προκειμένου να απομακρυνθεί ο επικίνδυνος αμίαντος  από τις στέγες των εργατικών κατοικιών του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας, χωρίς να επιβαρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να σηκώσουν αυτό το οικονομικό βάρος.

 


Να σημειωθεί ότι ο Αχαιός βουλευτής στις 16.12.2019 είχε καταθέσει ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος (Αριθμός πρωτοκόλλου: 2627 / 16.12.2019) με την οποία ζητούσε την άμεση απομάκρυνση του επικίνδυνου αμιάντου από τις στέγες του Αγίου Νεκταρίου της Πάτρας χωρίς την οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων._

 


____________________

 


Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας τουΥπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις