Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η ώρα του ΓΑΠ να καταρρίψει τον μύθο...

Η ώρα του ΓΑΠ να καταρρίψει τον μύθο...
Αριστοτέλης (Άρης) Παναγόπουλος

Του Αριστοτέλη (Άρη) Παναγόπουλου, Λογιστή & Επιχειρηματία

Είναι Νοέμβριος του 2011 όταν η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου θα διαλυθεί (το πως και το γιατί, όλοι το θυμούνται) για να αναλάβει εν συνεχεία ο Λουκάς Παπαδήμος. Τότε επισφραγίστηκε ότι όλο το ανάθεμα της κρίσης θα πέσει στο πρόσωπό του ΓΑΠ. Άλλωστε δυστυχώς ή ευτυχώς ο ελληνικός λαός ζει πολλές φορές με αυταπάτες ή μύθους που τροφοδοτούνται από τα μεγάλα συμφέροντα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε την ευτυχία να εκλεγεί πρωθυπουργός με ένα υψηλό ποσοστό που σχεδόν άγγιξε το 44 % αλλά την δυστυχία να παραλαμβάνει καμένη γη από την κυβέρνηση Καραμανλή. Οι εξαγγελίες του, οι μεταρρυθμίσεις που έκανε, το όραμά του, φάνταζαν ιδανικά για μία νέα σύγχρονη Ελλάδα που θα άλλαζε ταχύτητα και θα ήταν ξανά για όλους. Η Διαύγεια, η σημαντική μείωση στις δαπάνες του δημοσίου, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η καταπολέμηση του μαύρου χρήματος με αποκορύφωμα την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής, το σχέδιο Καλλικράτης για την αυτοδιοίκηση, η άσκηση πίεσης και εν τέλει η δημιουργία του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης που δάνεισαν την χώρα ποσά ρεκόρ, η διαγραφή δημόσιου χρέους 105 δις ευρώ, το άνοιγμα 150 κλειστών επαγγελμάτων, την δημιουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που εξοικονόμησε στην χώρα πάνω από 1,5 δις ευρώ ανά έτος, την κύρωση δασικών χαρτών (ενώ για πρώτη φορά ακούγαμε τον όρο κλιματική αλλαγή) και η θέσπιση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ είναι μερικά από τα πάρα πολλά έργα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.

Είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ο άνθρωπος που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια ή ο προδότης του έθνους; Είναι ντροπή και αισχρό ψέμα να υποστηρίζει κάνεις κάτι τέτοιο. Μόνο στην Ελλάδα μίας παρασιτικής ολιγαρχίας θα μπορούσε να γίνει προσπάθεια να περάσουν στην κοινωνία τέτοιοι ισχυρισμοί. Το 2004 το ΠΑΣΟΚ αφού στην πραγματικότητα έχει φτάσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων σε ιστορικό υψηλό, είχε κορεστεί στα μάτια του λαού μετά από τα πολλά συνεχόμενα χρόνια στην εξουσία. Έτσι ο Κώστας Καραμανλής κερδίζει τις εκλογές και παραλαμβάνει το ΑΕΠ της χώρας στα 194 δις ευρώ και το χρέος της Ελλάδας στα 199 δις ευρώ. Το 2009 όταν χάνει η Νέα Δημοκρατία οι συγκεκριμένοι αριθμοί είναι 238 δις και 301 δις αντίστοιχα! Μέσα σε μόλις 5 χρόνια η κυβέρνηση Καραμανλή αύξησε 102 δις ευρώ το δημόσιο χρέος. Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο και η κυβέρνηση του απολαμβάνει δημοφιλίας ως και σήμερα και δεν υφίσταται κριτική για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας; Αλλά εάν το αναγάγουμε στο σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σύμφωνα με τα media χτίζει ένα success story ενώ στο τέλος του 2021 το χρέος της χώρας θα είναι 381 δις ευρώ και το ΑΕΠ κατ' εκτίμηση στα 175 δις ευρώ. Το 2011 τα οικονομικά μεγέθη που άφηνε τότε η δήθεν αποτυχημένη κυβέρνηση ΓΑΠ ήταν 356 δις και 207 δις ευρώ αντίστοιχα παρότι είχε σκάσει στα χέρια της ουσιαστικά η χρεοκοπία της χώρας. Είναι προφανές για το ότι δεν ήταν καταστροφική η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ 2009-2011, κάθε άλλο, και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να ζητήσουν κάποιοι συγγνώμη και οι δημοσιογράφοι να κάνουν το πατριωτικό τους καθήκον λέγοντας την αλήθεια στον κόσμο για την συγκεκριμένη περίοδο .

Έρχεται λοιπόν σήμερα στο 2021 μία ιστορική ευκαιρία, να ανασυγκροτηθεί ο χώρος, με έναν πολιτικό με διεθνές εκτόπισμα, ξεκάθαρα με τις πιο προοδευτικές ιδέες εντός συνόρων που μπορεί να ενώσει αλλά και να συγκινήσει απογοητευμένους ψηφοφόρους της κεντροαριστεράς. Το ΚΙΝΑΛ έχει χάσει προ πολλού την αίγλη και την πολιτική σπίθα του και παρότι στους ως τώρα υποψήφιους υπάρχουν άνθρωποι με ριζοσπαστικές ιδέες, είναι κοινή παρατήρηση των περισσότερων μελών ότι αυτοί δεν μπορούν να αποτελέσουν μιας πρώτης γραμμής λύση για κόμμα που θέλει να λέγεται ξανά κυβερνητικό. Κοιτώντας στον ιδεολογικό μας αντίπαλο την ΝΔ, βλέπουμε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να υπήρξε αρχηγός της 'Πολιτικής Άνοιξης΄ και την αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Ντόρα Μπακογιάννη,να είχε ιδρύσει επίσης δικό της κόμμα, αλλά κανείς δεν τους είπε διασπαστές. Στο δικό μας κίνημα κάποιοι σύντροφοί επιθυμούν να βάζουν συνεχώς τέτοια αυτογκόλ εσωστρέφειας μιλώντας για το ΚΙΔΗΣΟ, οι οποίοι μάλλον αρέσκονται να μας κυβερνά σήμερα η δεξιά, γιατί διαφορετική εξήγηση τέτοιας ρητορικής δεν υπάρχει. Αυτό όμως που προέχει τώρα είναι ότι η κοινωνία χρειάζεται εκ νέου το ΠΑΣΟΚ, και το ΠΑΣΟΚ τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία του. Για αυτό πρόεδρε οφείλεις να συμμετάσχεις στις εκλογές, όπου δεδομένα θα νικήσεις, ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί μετά την μεγαλύτερη μάχη, αυτή της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις