Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: 15.000 φοιτητές στριμώχνονται σε τρένα και λεωφορεία- Απειλεί με μηνύσεις ο Πρύτανης

Πάτρα: 15.000 φοιτητές στριμώχνονται σε ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Κάνει έκκληση και απειλεί με μηνύσεις

 Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, μετά τις εικόνες συνωστισμού φοιτητών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πάτρα: Συνωστισμός το πρωί στην αφετηρία του 6 από φοιτητές που πήγαιναν στο Πανεπιστήμιο– ΦΩΤΟ

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr , «η κατάσταση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στα λεωφορεία πρέπει να βελτιωθεί. Πρέπει να πυκνώσουν κι άλλο τα δρομολόγια καθώς οι φοιτητές που έρχονται στο Πανεπιστήμιο είναι χιλιάδες. Η μαζικότητα  είναι τεράστια. Πρόκειται για πάνω από 20.000 φοιτητές ενώ από αυτούς οι 15.000 κυκλοφορούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν βρίσκω σημείο επικοινωνίας ενώ έχω μιλήσει με το Αστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να μπουν περισσότερα λεωφορεία. Πρέπει να γίνει κάτι περισσότερο από αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή.  Αν δεν αλλάξει κάτι θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις. Ωστόσο αναρωτιέμαι, είναι υπεύθυνο το πανεπιστήμιο για το συνωστισμό στα λεωφορεία; Δεν υπάρχουν αρχές σε αυτή την πόλη να ελέγξουν τι συμβαίνει;Το Πανεπιστήμιο διαμαρτύρεται και λέει ότι πρέπει να αυξηθούν τα δρομολόγια. Δεν αρκεί που εκφράζει μία αγωνία για τους φοιτητές μας; Θα ήθελα να ξέρω, οι αρμόδιοι δεν βλέπουν;

Οι φοιτητές δίνουν στην πόλη πάνω από 1.000.000 ευρώ την ημέρα ενώ το πανεπιστήμιο φέρνει στην περιοχή 65-70.000.000 το χρόνο. Πρέπει να το προστατεύσουμε και να αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας. Μέσα στο Πανεπιστήμιο, αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα τα οποία θα λύνουμε. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε κάτω από μία ασφυκτική υπουργική απόφαση ενώ δεν υπάρχει πρόνοια για φοιτητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Προτείναμε κάποιο ποσοστό εξ αποστάσεως το οποίο δυστυχώς δεν έγινε δεκτό. Παρά τις δυσκολίες τα αμφιθέατρα έχουν γεμίσει, συνεχίζεται το δια ζώσης, με προβλήματα, αλλά ο τελικός απολογισμός θα είναι θετικός».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις