Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Συνωστισμός το πρωί στην αφετηρία του 6 από φοιτητές που πήγαιναν στο Πανεπιστήμιο– ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνωστισμός το πρωί στην αφετηρία...

Συνθήκες «Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου» με τους φοιτητές να μην χωρούν στα λεωφορεία, όπως καταγγέλλει η περιφερειακή οργάνωση Πανεπιστημίου Πατρών της ΚΝΕ

Τη Δευτέρα 11/10/2021,ημέρα έναρξης των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Πατρών, επικράτησε σε στάσεις λεωφορείων όπως της γραμμής του 6 που εξυπηρετεί το Πανεπιστήμιο στο Ρίο, τέτοιος συνωστισμός που οι φοιτητές άρχισαν και γέμιζαν το δρόμο…καθώς δεν χωρούσαν στο πεζοδρόμιο!

Σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή οργάνωση Πανεπιστημίου Πατρών της ΚΝΕ που έστειλε και τις χαρακτηριστικές φωτoγραφίες από την στάση του 6 στην οδό Ερμού και Κορίνθου, αναφέρει πως “η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να άνοιξε τις σχολές πετώντας το μπαλάκι στα υποχρηματοδοτούμενα Τμήματα για την τήρηση των μέτρων προστασίας, βάζοντας στα Ιδρύματα μας ιδιωτικές εταιρίες για να ελέγχουν πιστοποιητικά και υμνώντας την ατομική ευθύνη...αλλά δεν μπορεί να κρύψει τις τραγικές ευθύνες της πολιτικής της στην υγεία και την παιδεία!

Αυτή την πολιτική της εμπορευματοποίησης, που πατώντας στις κατευθύνσεις της ΕΕ και στο έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ευθύνεται που ακόμα και σήμερα που ανοίγουν οι σχολές δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας φοιτητών και εργαζόμενων!

Ενάμιση (1,5) χρόνο μετά! 1,5 χρόνο που τα ιδρύματα έμειναν κλειστά για τους φοιτητές και ανοιχτά για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα αιτήματα των χιλιάδων φοιτητών που με τις κινητοποιήσεις τους όλο αυτό το διάστημα κατάφεραν να επιστρέψουν στις σχολές τους..και διεκδικούν αυτό να γίνει με ασφάλεια!

Διεκδικούμε να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ιδιαίτερα για την μετακίνηση των φοιτητών:

•             Οι πρωτοετείς φοιτητές να μπορούν να μετακινηθούν με μειωμένο κόμιστρο με τη χρήση της βεβαίωσης εγγραφής.

•             Πύκνωση δρομολογίων.

•             Ξεχωριστή γραμμή 6 & 2 προς Πανεπιστήμιο και πρώην ΤΕΙ ώστε να μην μπαίνουν στο ίδιο λεωφορείο φοιτητες, εργαζόμενοι και οι ασθενείς των Νοσοκομείων ΠΓΝΠ και «Άγιος Ανδρέας».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις