Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς ήταν το πρώτο Σαββατόβραδο στην Πάτρα αλά παλαιά- Η κίνηση, οι φοιτητές και οι έλεγχοι

Πώς ήταν το πρώτο Σαββατόβραδο στην Πάτρ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ικανοποιημένοι οι καταστηματάρχες

Ικανοποιημένοι είναι οι Πατρινοί καταστηματάρχες στην εστίαση από τις ελευθερίες  για τους πλήρως εμβολιασμένους που ισχύουν από το Σαββατοκύριακο στα νυχτερινά μαγαζιά.

Τα καταστήματα γέμισαν με θαμώνες που διασκέδασαν και χόρεψαν ενώ ζωή στην πόλη έδωσε και η επιστροφή των φοιτητών καθώς από σήμερα ξεκίνησαν τα δια ζώσης μαθήματα στο Πανεπιστήμιο.  Όλοι έχοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού έζησαν την Πάτρα… by night αλά παλαιά…

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o Γιάννης Σπυρόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας, «βλέπουμε ήδη ότι τα νέα μέτρα λειτουργούν θετικά για τα μαγαζιά τα οποία αυτό το πρώτο ελεύθερο Σαββατοκύριακο δούλεψαν αρκετά καλά. Ο κόσμος είχε ανάγκη να βγει και στην πλειοψηφία του έρχεται έτοιμος με το πιστοποιητικό του. Οι θαμώνες συμμορφώνονται με τα νέα μέτρα και με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μπουν σε ένα νυχτερινό μαγαζί γιατί το θέλουν.

Νομίζω ότι τα πράγματα λειτουργούν καλά. Άλλωστε δεν θα μπορούσαν τα κλαμπ να δουλέψουν διαφορετικά. Υπάρχουν φυσικά και κάποιες πρακτικές δυσκολίες. Μπορεί για παράδειγμα αυτές να έχουν να κάνουν με την ταυτοποίηση, αν ο πελάτης δεν έχει μαζί του ταυτότητα. Στην είσοδο των καταστημάτων, για να είσαι απόλυτα σίγουρος, πρέπει να γίνεται ταυτοποίηση.  Στα κεντρικά μαγαζιά τουλάχιστον οι έλεγχοι έγιναν όπως πρέπει και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Οι καταστηματάρχες είναι ευχαριστημένοι και από την άλλη αφού οι εμβολιασμένοι θα είχαν κάποια προνόμια, αυτά στην εστίαση έπρεπε να υπάρχουν».

Από εδώ και πέρα, όπως είναι φυσικό, το βλέμμα είναι στραμμένο στο μέλλον με τις ανησυχίες να μην λείπουν.

«Από εδώ και πέρα, αισιοδοξία θα έφερνε το να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων στην πόλη ώστε να αυξηθούν οι πολίτες που θα μπορούν να μπαίνουν στα μαγαζιά. Θα μπορούσαν επιπλέον να αρθούν και κάποια ακόμα μέτρα. Θα γίνουν όλα βήμα βήμα. Πάμε ψαχτά και βλέπουμε πώς αποτυπώνονται τα μέτρα. Και φυσικά είμαστε σε αναμονή για να δούμε αν η νέα κατάσταση θα φέρει αύξηση των κρουσμάτων

Αυτό το πρώτο βήμα που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο μας δίνει ελπίδα για τη συνέχεια. Να σημειώσουμε ότι μεγάλη διαφορά στην αγορά έκαναν οι φοιτητές οι οποίοι επέστρεψαν στην πόλη. Είναι ένα δυναμικό κοινό για την εστίαση. Οι πληροφορίες λένε ότι το 70% των φοιτητών είναι εμβολιασμένο και μπορούν σίγουρα να γεμίσουν τους κλειστούς χώρους» λέει ο κ. Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις