Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Κορωνοϊός Νάσος Νασόπουλος Πόλεμος στην Ουκρανία Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα Πανελλήνιες 2022 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάννη Γραμμενίδη στο Πολύεδρο

Πάτρα: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάνν...

Ο τίτλος του βιβλίου είναι «Η Πορεία του Ανθρώπου από το Εγώ στο Είναι του» - Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα 11/10/2021 στις 20.30

Το βιβλίο του Γιάννη Γραμμενίδη με τίτλο «Η Πορεία του Ανθρώπου από το Εγώ στο Είναι του» πρόκειται να παρουσιαστεί σε εκδήλωση που θα γίνει στην Πάτρα την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 στις 8.30 το βράδυ στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αρχέτυπο.

Ο συγγραφέας που είναι Πατρινής καταγωγής και έχει εργαστεί ως φαρμακοποιός, μετά από χρόνια μελέτης και έρευνας καταθέτει τις σκέψεις και τις εμπειρίες του για την κατανόηση των δυνατοτήτων και των μέσων που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον πυρήνα της ύπαρξης του και την αληθινή του φύση.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας  και σύμβουλος έκδοσης του ΑΒΑΤΟΝ Ιορδάνης Πουλκούρας, ο συγγραφέας Σωτήρης Νικολακόπουλος, ο εκδότης  Στέφανος Ελμάζης και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου.

Η πορεία μας από το Εγώ στο Είναι περνάει υποχρεωτικά μέσα από την αποδόμηση του Εγώ. Η κουλτούρα μας, η παιδεία μας και ένας μεταμοντέρνος εσωτερισμός ευθύνονται για τη δαιμονοποίηση και τη δυσφήμηση του Εγώ, ως τον κύριο παράγοντα για την κοινωνική κακία, την ανηθικότητα και τη βίωση – κατακερματισμένα και ασυνείδητα– της ζώσας εμπειρίας, εντός μιας φαινόμενης πραγματικότητας. Επίσης για την παγίδευση του ατόμου σε μια άκριτη, συλλογική, ανεύθυνη και ψευδή υποστασιοποίησή του, ως Εμείς. Ωστόσο, το πραγματικό Εμείς θέλει τον άνθρωπο να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Θέλει την ανθρώπινη κοινωνία να εξελιχθεί μέσα από αρχές, αξίες και ιδανικά ενότητας, αλτρουϊσμού και προσφοράς. Θέλει να συνειδητοποιήσει, ο κάθε άνθρωπος, ότι «ο χορός των μελισσών» είναι και δικός του χορός μέσα στην ανθρώπινη κυψέλη, και ότι ο ίδιος αποτελεί απλά ένα κύτταρο ενός πολύ μεγαλύτερου οργανισμού.

Τέλος να κατανοήσει, ο κάθε άνθρωπος, ότι αν και αυτή η ιδρυτική συνθήκη, του Εμείς, διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες για το πέρασμα της συνείδησης του ατόμου από το Εγώ στο Είναι του –δηλαδή στην ουσιαστική, αρχέγονη μορφή της ύπαρξης– αυτή η μετάβαση προϋποθέτει την αποδοχή και γνώση, θεωρητική και βιωματική, του σημείου εκκίνησης της όλης διαδικασίας, δηλαδή του Εγώ. Το να γνωρίσει επομένως ο άνθρωπος πραγματικά το Εγώ, αποτελεί όχι μόνο την ικανή, αλλά και την αναγκαία συνθήκη αυτής της πορείας πάνω σε ένα δρόμο, που για να τον βρει κανείς πρέπει πρώτα να τον «χάσει»...

*Ο Γιάννης Γραμμενίδης έχει γεννηθεί στην Πάτρα όπου και ζει μέχρι σήμερα. Φοίτησε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε το επάγγελμα του φαρμακοποιού από το 1980 μέχρι το 2018. Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια σχετικά με την πρόληψη και την υγεία, την ομοιοπαθητική, τη διοίκηση επιχειρήσεων, τη διαχείριση προσωπικού και υπηρεσιών.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας και άλλων ανώτατων διοικητικών οργάνων του κλάδου του. Παράλληλα ανέπτυξε πλούσια κοινωνική δράση στον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού (ενδεικτικά, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού σωματείου «Ολυμπιάς» Πατρών, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Συλλόγου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού, μέλος του Συλλόγου Εθελοντών «Ο Αιμοδότης», της αστρονομικής εταιρείας Πατρών «Ωρίων», της διεθνούς εταιρείας «Φίλων Νίκου Καζαντζάκη», του Ροταριανού Συνδέσμου «Παναχαΐκόν» κ.ά.), ενώ από νεαρή ηλικία εντρύφησε ενεργά –και συνεχίζει έως σήμερα– στη φιλοσοφική μελέτη και την υπαρξιακή αναζήτηση, έχοντας στο ενεργητικό του πλήθος ομιλιών σε φιλοσοφικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, «εντέλει, αν θα έπρεπε να διαλέξω το στίγμα μου, θα έλεγα ότι είμαι απλά ένας άνθρωπος, φίλος της φύσης, του στοχασμού και της αναζήτησης, αιώνιος μαθητής στο σχολείο της ζωής και της ύπαρξης».

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στον εσωτερικό χώρο τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Η κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη λόγω υγειονομικών συνθηκών.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2610 277342.

Πολύεδρο, Κανακάρη 147, Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture