Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σαραβάλι: Δεν βλέπουν το «Γέρο» του Μοριά για 7.000 ευρώ χρέος του Δήμου

Σαραβάλι: Δεν βλέπουν το «Γέρο» του Μορι...

Ο ανδριάντας στο Σαραβάλι

Ολιγωρία και αδιαφορία του Δήμου Πατρέων, λόγω ''τσέτουλας'' για επτά χιλ. ευρώ χρέος, είναι με το παραπάνω αυτή που συνοδεύει τον ανδριάντα του Γέρου του Μοριά, έργο του Πατρινού γλύπτη Στάθη Λεοντή, που προορίζεται για την πλατεία Κάστρου Σαραβαλίου, εις ανάμνηση της ομώνυμης νικηφόρας μάχης το 1822.

Παρακολουθείστε παρακάτω την ταλαιπωρία για το στήσιμο του ανδριάντα, που εάν σήμερα ήταν από μια μεριά ο Γέρος του Μοριά, στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, θα βροντοφώναζε: Αφήστε ήσυχο βρε κι ας μην μου κάνετε ανδριάντα, εάν είναι με περιφέρετε επί τόσα χρόνια!

Η υπόθεση έχει να κάνει από 12 και πάνω χρόνια πριν, όταν επί δημάρχου Μεσσάτιδος Θαν. Κολλιτσίδα, αποφασίστηκε η ανύψωση προτομής, που χάριν προσφοράς του καλλιτέχνη μετατράπηκε σε ανδριάντα, ύψους 2 μέτρων. Συμμέτοχοι στην συμφωνία ήσαν ο Σύλλογος και από τον Δήμο Πατρέων η αντιδήμαρχος Τασία Τογιοπούλου.

Πλην όμως αφού ο Σύλλογος Σαραβαλίου προσέφερε το ποσόν των 32 χιλ. ευρώ, υπό την ανοχή του γλύπτη, που προσέφερε την επί πλέον εργασία του αδαπάνως, απέμεινε ένα ποσόν γύρω στα 4.750, πέραν του ΦΠΑ 24% (1.187 ευρώ) επί του ποσού. Και στο μεταξύ η καθυστέρηση στην χύτευση του αγάλματος, ως αποτέλεσμα του τρεναρίσματος εξόφλησης του χύτη, επέφερε αύξηση του συνολικού κόστους, που και πάλι από το χυτήριο ξέπεσε στο περίπου ένα χιλιάρικο. Συνολικά περίπου στα 6940 ευρώ υπολειπόμενο ποσό, μαζί με την αναπροσαρμογή.

Κι επειδή η γραφειοκρατία καλά βαστά, σε κάποια στελέχη του Δήμου, το μεν άγαλμα παραμένει, η δε αδιαφορία πρυτανεύει!

Κι αυτό όταν θα μπορούσε να αποπληρωθεί αυτό το μηδαμινό ποσό, ώστε να μην εκτίθεται ο Δήμος στους Σαραβαλιώτες, αλλά και στους υπευθύνους του χυτηρίου, που περιμένουν εξόφληση για να προχωρήσουν στην χύτευση. Και υπόψη ότι για να φθάσει ο ανδριάντας μέχρι την ολοκλήρωση και παράδοση μεσολαβούν και άλλοι παράγοντες, που δεν μπορεί να αγνοηθούν!

Τούτο έχοντας κατά νου, τόσο ο τ. δήμαρχος Θαν. Κολλιτσίδας, όσο και ο Σύλλογος του Σαραβαλίου, έχουν προ ημερών στείλει επιστολή στον Δήμο Πατρέων ανησυχούντες για την εξέλιξη του θέματος.

Μάλιστα ο τ. δήμαρχος Κολλιτσίδας, ανέβασε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb, όπου αναφέρει:

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαραβαλίου έστειλε αίτημα για την τοποθέτηση του ορειχάλκινου αγάλματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη πλατεία του Κάστρου Σαραβαλίου.

Έχουν περάσει 12 χρόνια που ο τέως Δήμος Μεσσάτιδας είχε δώσει 32 χιλ ευρώ και απέμειναν άλλες 7 χιλ. Η αποπληρωμή δεν έχει γίνει ακόμη. Ελπίζουμε να τελειώσει αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση. Τα ωραία λόγια δεν αντικαθιστούν τα έργα».

πηγη: ISTOLOGIO Giorgou MOSXOU

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις