Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας
Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, με την οποία ζητά τη μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας σε σύγχρονο κτίριο.
Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:
"Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας, στο δήμο Ερυμάνθου, είναι η ακαταλληλότητα των κτιριακών του εγκαταστάσεων.
Συγκεκριμένα, οι συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες εργάζεται το πυροσβεστικό προσωπικό δεν είναι ικανοποιητικές, ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πρόληψη της πανδημίας.
Επιπλέον, οι υπάρχοντες χώροι είναι ακατάλληλοι για τη στέγαση του μηχανολογικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, των πυροσβεστικών οχημάτων και για την αξιοπρεπή στέγαση του πυροσβεστικού προσωπικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου και συγκεκριμένα από την 1.11.2021, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας θα υπηρετούν τουλάχιστον 29 πυροσβεστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα συστεγάζονται σε κτίριο 48 τετραγωνικών μέτρων.
Συνεπώς, είναι απαραίτητη η άμεση εξεύρεση νέου, σύγχρονου και κατάλληλου κτιρίου, που να πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και τα χωροταξικά κριτήρια, ενώ θα πρέπει να διαθέτει και την απαραίτητη επάρκεια των χώρων για τη στέγαση του πυροσβεστικού προσωπικού και του μηχανολογικού εξοπλισμού της υπηρεσίας".
Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας,, σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό: την άμεση μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χαλανδρίτσας σε νέο, σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο και β) πότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση αυτή;
____________________
Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr












