Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αντιδράσεις για την αυστηροποίηση των μέτρων εισόδου των συνοδών ασθενών στον "Αγ. Ανδρέα"

Πάτρα: Αντιδράσεις για την αυστηροποίηση...

Η επιστολή του γραμματέα του ΙΝΚΑ Φώτη Αλεξόπουλου

Αντιδράσεις προκάλεσε το δημοσίευμα του thebest.gr, που αφορούσε την αυστηροποίηση των μέτρων εισόδου των συνοδών ασθενών που νοσηλεύονται στις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του, ο Γραμματέας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος Φώτης Αλεξόπουλος, αναφέρει: «Στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας των Πατρών η Διοίκηση του Νοσοκομείου πήρε απόφαση για τους συνοδούς ασθενών οτι μόνο με μοριακο τεστ( αξίας 60$+) μπορούν να εισέρχονται στο Νοσοκομείο .

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ σε όλα τα νοσοκομεία της Χώρας οι συνοδοί μπορούν να εισέρχονται με Rapid Test ( 10$) εδώ, στην Πάτρα της Δυτικής Ελλάδος , την περιοχή της Υψηλής ανεργίας( 60 %) , με τα Αγροτικά εισοδήματα να έχουν υποστεί πανωλεθρία τα τελευταία έτη και με τους μισθωτούς και συνταξιούχους να μην μπορούν να επιβιώσουν, η Διοίκηση αποφασίζει ότι χρειάζεται για την είσοδο στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας μοριακό Τεστ .

Κ. Διοικητά να σας θυμίσω ότι εδώ είναι Δυτική Ελλάδα , δεν είναι Κολωνάκι ούτε Εκάλη .

Θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση Κ. Νεκταρίου Φαρμάκη και Κ. Θανάση Πλεύρη ώστε να αποκατασταθεί Η ΑΔΙΚΙΑ εις βάρος των Πολιτών της Δυτικής Ελλάδας και η είσοδος Ανεμβολίαστων & Εμβολιασμένων ασθενών να γίνεται με Rapid Τεστ».

Να θυμίσουμε ότι τα μέτρα εισόδου των συνοδών ασθενών που νοσηλεύονται στις κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας, αυστηροποιήθηκαν και πως ενημέρωναν από το Σάββατο οι υπάλληλοι του νοσοκομείου στην είσοδο, ενεργοποιείται το ΦΕΚ που έχει σταλεί από τα τέλη Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με το οποίο οι εμβολιασμένοι συνοδοί ασθενών στις κλινικές θα πρέπει να επιδεικνύουν για την είσοδό τους στο νοσοκομείο και rapid test 48 ωρών, ενώ οι ανεμβολίαστοι υποχρεούνται στη διενέργεια μοριακού ελέγχου σε ιδιωτικό εργαστήριο το οποίο θα έχει ισχύ 72 ωρών.

Ωστόσο μέχρι το βράδυ του Σαββάτου δεν ειχε υπάρξει αναρτημένη ανακοίνωση στους χώρους του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σύγχυση με όσους ασθενείς συνοδών δεν είχε τύχει να ενημερωθούν εγκαίρως για τις αλλαγές.

Μέχρι την Παρασκευή οι εμβολιασμένοι συνοδοί έμπαιναν στο νοσοκομείο με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού και οι ανεμβολίαστοι συνοδοί με rapid test.

Σε ο,τι αφορά τους ασθενείς μετά την προσέλευση στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο και παραμένουν σε θαλάμους υπόπτων περιστατικών μέχρι να βγει το αποτέλεσμα .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις