Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νοσοκομείο Αγρινίου: Η «τελευταία λέξη» της τεχνολογίας στην Οφθαλμολογική

Νοσοκομείο Αγρινίου: Η «τελευταία λέξη» ...

Xρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε εγχείρηση καταρράκτη την περασμένη Τρίτη

Ένα χειρουργικό οφθαλμολογικό μικροσκόπιο τελευταίας τεχνολογίας, το τέταρτο αυτής της κατηγορίας που διαθέτει δημόσια νοσηλευτική μονάδα της χώρας, απέκτησε η Οφθαλμολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Πρόκειται για ένα μηχάνημα υψηλού κόστους (200.000 ευρώ) που παρέχει μοναδική ποιότητα εικόνας και χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε εγχείρηση καταρράκτη την περασμένη Τρίτη, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Συνείδηση» του Αγρινίου ο επικεφαλής της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου Γιώργος Ζαφειράκης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την προμήθεια του μηχανήματος, το οποίο ενισχύει ουσιαστικά τη «φαρέτρα» του Τμήματος, παρέχοντας παράλληλα δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στο μέλλον.

Το χειρουργικό μηχάνημα με τα εξαρτήματα που διαθέτει αυτή τη στιγμή προορίζεται για επεμβάσεις στο πρόσθιο ημιμόριο του ματιού, δηλαδή για καταρράκτη και ό,τι βρίσκεται μπροστά από αυτόν. Η υψηλή ευκρίνεια στην απεικόνιση διευκολύνει το χειρουργό, επιταχύνει τη διαδικασία με ασφάλεια και συμβάλει στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της πάθησης.

 

Στα πλεονεκτήματα του μηχανήματος συγκαταλέγονται, ωστόσο και οι δυνατότητες επεκτασιμότητας του. Χωρίς την αλλαγή μικροσκοπίου είναι σε θέση να αναβαθμιστεί προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για χειρουργική οπισθίου ημιμορίου (π.χ. για αποκολλήσεις ή παθήσεις που προκαλούνται από σακχαρώδη διαβήτη).

Για να συμβεί αυτό, εφόσον δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις στο μέλλον, όπως εξήγησε ο κ. Ζαφειράκης, θα χρειαστεί να γίνει προμήθεια νέων εξαρτημάτων τα οποία θα προσαρμοστούν κατάλληλα και θα αξιοποιηθούν από τον εξειδικευμένο στο αντικείμενο οφθαλμίατρο.

 

Ο επικεφαλής του Τμήματος, μετά την πολύ θετική εξέλιξη που βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, θέλησε να ευχαριστήσει τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιάννη Κάρβελη για την ουσιαστική συμβολή του στην απόκτηση του μηχανήματος. Παράλληλα, εξήρε το ρόλο που διαδραμάτισαν στην επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου οι Υπηρεσίες  του Νοσοκομείου Αγρινίου (Τεχνική – Οικονομική) επειδή έδρασαν «με άψογο τρόπο, γρήγορα και αποτελεσματικά» καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της νοσηλευτικής μονάδας.

Σημειώνεται ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία της νοσηλευτικής μονάδας είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναμονή των ασθενών, οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργικές επεμβάσεις για οφθαλμολογικές παθήσεις. Αν δεν παρατηρηθεί κάποια δραματική αλλαγή, εκτιμάται ότι η κατάσταση σταδιακά θα ομαλοποιηθεί και με τη συμβολή του νέου μηχανήματος.

sinidisi.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις