Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Πάνω από 50 οι υποψήφιοι σπουδαστές για τη σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Πάτρα: Πάνω από 50 οι υποψήφιοι σπουδαστ...

Αυτές τις μέρες συνεχίζονται οι διπλωματικές παραστάσεις των παιδιών που περάτωσαν τις σπουδές τους, στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων

Τελικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα, μπαίνοντας ο Οκτώβριος αναμένεται να ανακοινωθεί από το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λουκά Θάνο, το πρόγραμμα του Θεάτρου για την χειμερινή περίοδο 2021-2022. Στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, παρά τις σημαντικές δυσκολίες και εμπόδια που έχει επιφέρει η πανδημία, επικρατεί ένα θετικό κλίμα συνεργασίας και συνέργειας με τους φορείς της πόλης. Για παράδειγμα την Τετάρτη 29/9 συναντήθηκε στα γραφεία του Δημοτικού Ωδείου στην πλ. Όλγας, ο Λουκάς Θάνος με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, Γεράσιμο Βουτσινά.

Την ίδια ώρα ζωηρό είναι το ενδιαφέρον για φοίτηση στη σχολή δραματικής τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο  Πολιτισμού και Αθλητισμού και πλέον συμπληρώνει κοντά στα 8 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος έχουν υποβάλλει αίτηση για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πάνω από 50 νέα παιδιά με τις εξετάσεις να προγραμματίζονται για μετά τις 10 Οκτωβρίου, προς τα μέσα του μήνα. Στην επιτροπή που θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τους υποψήφιους προς φοίτηση θα είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Λουκάς Θάνος, ο Υπεύθυνος Σπουδών της σχολής, Περικλής Μουστάκης ενώ αναμένεται να είναι και καθηγητές της σχολής και εκπρόσωπος του Υπουργείου. Αυτές τις μέρες είναι σε εξέλιξη η παρουσίαση των διπλωματικών παραστάσεων των σπουδαστών που τελειώνουν τη σχολή και ήδη ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του έργου «Πέρσες» του Αισχύλου σε μετάφραση της Έλσας Ανδριανού και διδασκαλία του Δημήτρη Ήμελλου, ο οποίος φέτος πρωταγωνιστεί στη νέα κοινωνικοδραματική σειρά του Alpha, «Σασμός».

Οι παραστάσεις του έργου «Πέρσες» δόθηκαν με επιτυχία το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις 5:30 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ. όπου το θέατρο λειτούργησε ως μεικτός χώρος και για ανεμβολίαστους με rapid test 48 ωρών καθώς και την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021, στις 5:30 μ.μ. και στις 9:30 μ.μ., με τη διαφορά ότι το θέατρο λειτούργησε ως αμιγής χώρος μόνο για εμβολιασμένους και για νοσήσαντες.

Αυτή πιθανότατα η επιλογή, άλλες μέρες να επιτρέπονται θεατές τόσο εμβολιασμένοι όσο και ανεμβολίαστοι και άλλες μέρες να επιτρέπεται η είσοδος αποκλειστικά σε εμβολιασμένους και νοσήσαντες, θα ισχύσει στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων κατά τη χειμερινή περίοδο, στις παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Οι επόμενες προγραμματισμένες διπλωματικές παραστάσεις των σπουδαστών της σχολής δραματικής τέχνης είναι σε διδασκαλία του Νίκου Γιαλελή, η παράσταση «Σκηνές (Γερμανικού) Ρομαντισμού 2» στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 και η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά και διδασκαλία του Θάνου Παπακωνσταντίνου στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2021 πάντα στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων. Αναμένεται μετά το πέρας των παραστάσεων να γίνει και η τελετή αποφοίτησης των παιδιών στη σκηνή του «Απόλλωνα».

Τέλος να αναφέρουμε πως ξεκίνησαν και τα μαθήματα στο Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ για παιδιά και εφήβους αλλά και ενήλικες στο χώρο του εργαστηρίου στην οδό Φαβιέρου 43.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture