Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μπούρας: Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούν τον πρύτανη "σκυλί"

Μπούρας: Δεν είναι δυνατόν να αποκαλούν ...

Έντονη αντίδραση σε ανακοίνωση για κινητοποίηση φοιτητών

Την έντονη αντίδραση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα προκάλεσε ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων που καλούν σε συγκέντρωση σήμερα το πρωί έξω από την Πρυτανεία του ΑΕΙ της Πάτρας. Στην ανακοίνωση οι φοιτητές χρησιμοποιούν το χαρακτηρισμό "σκυλί" για τον Πρύτανη γεγονός που προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση του στα social media.

 

Η ανάρτηση του Πρύτανη

"Λυπάμαι ειλικρινά για τα ψεύδη, τη φρασειολογία και για τα επιχειρήματα από νέους ανθρώπους και ειδικά τους φοιτητές μας!!!
Δεν τιμά κανέναν να αποκαλείται ο εκλεγμένος Πρύτανης "σκυλί". Η φράση αυτή είναι απαράδεκτη για όλους μας!
Η Σύγκλητος όπως πάντα θα δεχθεί εκπροσώπους των φοιτητών να εκφράσουν τις θέσεις τους.
Επίσης το γραφείο του Πρύτανη είναι πάντα ανοιχτό να δεχθεί και να συζητήσει με τους φοιτητές μας, όπως έχει κάνει στο παρελθόν.
Θερμά παρακαλώ προσωπικά τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, να φοράνε μάσκα και να έλθουν στο Πανεπιστήμιο.
Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν το Πανεπιστήμιο να γίνει χώρος άγονων αντιπαραθέσεων και διχασμού. Να παραμείνει χώρος διακίνησης των ιδεών, της Αμφισβήτησης, της Γνώσης και της Παιδείας!!"

Η ανακοίνωση των φοιτητών

Εχθές πραγματοποιήθηκε μονοθεματική Γενική Συνέλευση των καθηγητών, όπου θα συζητούνταν το άνοιγμα των σχολών και υπό ποιους όρους θα γίνει, στην οποία και παρεμβήκαμε για να μεταφέρουμε τα αιτήματα μας. Αυτή την φορά, το link για να συμμετέχουμε στην συνεδρίαση στάλθηκε άμεσα, χωρίς τα παρατράγουδα που βιώσαμε στις τελευταίες συνεδριάσεις, πράγμα που αναδεικνύει πως μέσα από τον αγώνα μας και τις πιέσεις που ασκεί μπορούμε να πετύχουμε νίκες!
Παρόλα αυτά ως προς το ίδιο το ζήτημα της συνεδρίασης, οι τοποθετήσεις που ακούσαμε μόνο απαράδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι καθηγητές μας, αντί να διεκδικήσουν το άνοιγμα των σχολών να γίνει ασφαλώς, αντί να απαιτήσουν έναν επαρκή σχεδιασμό, μαζικά δωρεάν τεστ, μονάδες εμβολιασμού εντός του Πανεπιστημίου, τακτική καθαριότητα και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, αυτοί απλά κατέληγαν στην χρήση της τηλεκπαίδευσης για άλλο ένα εξάμηνο! Και ενώ διαμαρτύρονταν για τα ανεπαρκή μέτρα για το άνοιγμα το σχολών, αρνούνταν να καταδικάσουν τα 80 ευρώ κάθε μήνα που θα βγάζουν από την τσέπη τους οι φοιτητές για rapid test, όπως ορίζει η ΚΥΑ, η οποία κιόλας αφήνει ανοιχτό το παράθυρο για συνέχιση της ηλεκτρονικής συνεδρίασης των οργάνων διοίκησης σε μία προσπάθεια να θωρακιστούν από τις παρεμβάσεις και τις μαζικές διεκδικήσεις του φοιτητικού κινήματος.
Συγκεκριμένα, ακούσαμε σειρά τοποθετήσεων όπου υποστήριζαν τα μαθήματα με μεγαλύτερα ακροατήριο να γίνουν εξ αποστάσεως, άλλες που έθεταν μόνο το πρώτο έτος να κάνει δια ζώσης, αλλά και προτάσεις να ακολουθηθεί μεικτή διδασκαλία, δηλαδή να μπουν κάμερες στα αμφιθέατρα και στις αίθουσες που εμείς υπάρχουμε, φοιτούμε αλλά και συζητάμε! Ενώ μάλιστα ακούσαμε και δηλώσεις όπως του κ.Χρηστίδη ο οποίος έθεσε κατηγορηματικά ότι «δεν θα κάνει δια ζώσης»! Εν τέλει κατέληξαν πως θα μετέφεραν στην αυριανή συνεδρίαση της συγκλήτου την αδυναμία του τμήματος να ανοίξει δια ζώσης καθολικά, με προτάσεις μόνο τα μικρά μαθήματα και αυτά του πρώτου έτους να γίνουν δια ζώσης.
Αντί να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και ενώ είχαν τόσο χρόνο να προετοιμαστούν και να βρουν λύσεις, αυτοί επιλέγουν να μας επιβάλλουν σε ένα ακόμα εξ’ αποστάσεως εξάμηνο! Έχουμε πλέον ξεκάθαρη πείρα του τι σημαίνει τηλεκπαίδευση, την απομάκρυνση μας και την απομόνωση μας από τους υπόλοιπους συμφοιτητές μας και συνεπώς εύφορο πεδίο για τους καθηγητές μας να μας επιβάλουν αφόρητους και πλήρως ασφυκτικούς όρους φοίτησης και εξέτασης, από την άνεση μιας οθόνης!
Δεν θα ανεχτούμε άλλο ένα εξουθενωτικό εξάμηνο τηλεκπαίδευσης και ότι αυτό συνεπάγεται! Απαιτούμε να γυρίσουμε στις σχολές μας με ασφάλεια!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις