Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πώς πήγε η κρίσιμη εξέταση για τον 6χρονο- Ίσως τον ξυπνήσουν αύριο- Τι λένε στο thebest Μπάκος και Καρβέλης- ΒΙΝΤΕΟ

Πώς πήγε η κρίσιμη εξέταση για τον 6χρον...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος

Θετικά είναι τα ευρήματα που προέκυψαν από τον νευρολογικό έλεγχο που έγινε στον 6χρονο Φώτη, όπως αναφέρει στο thebest.gr ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, Δημήτρης Μπάκος.

Το παιδί που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής κατά τη διάρκεια των αγώνων καρτ στην Πάτρα, παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου με τους γιατρούς να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του.

«Αύριο θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά» ανέφερε ο κ. Μπάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο μικρός υπεβλήθηκε σε εξέταση μείωση της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του εξέταση που ονομάζεται "νευρολογικό παράθυρο". Το παιδί έχει υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αρχικά είχε ειπωθεί ότι η προσπάθεια αφύπνισης θα γινόταν σήμερα, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, οι έλεγχοι των αντιδράσεων του μικρού Φώτη κρίθηκαν ικανοποιητικοί και το επόμενο βήμα είναι οι γιατροί να προχωρήσουν σε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου κι εφόσον πάνε όλα καλά, θα ξεκινήσουν τη διαδικασία της αποσωλήνωσης του παιδιού.

«Έχει κερδηθεί το στοίχημα της ζωής του μικρού Φώτη. Ολοκληρώθηκε η μείωση της καταστολής, έγιναν κάποιοι έλεγχοι των αντιδράσεων του ασθενούς, κρίθηκαν ικανοποιητικές οι αντιδράσεις που είδαμε οπότε ξαναμπήκαμε σε καταστολή κι αύριο θα κάνουμε μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου. Θέλουμε να δούμε κάποιες λεπτές δομές στον εγκέφαλο. Αν και ο μαγνήτης είναι καλός ενώ είμαστε διασωληνωμένοι πολύ πιθανόν να μπούμε στη διαδικασία της αποσωλήνωσης. Έχουμε μιλήσει με τους γονείς οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι όπως εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του παιδιού τους», λέει στο protothema.gr ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ,Ανδρέας Ηλιάδης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις