Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ένταση στο Πανεπιστήμιο Πατρών για τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή- Τι απαντά ο πρύτανης

Ένταση στο Πανεπιστήμιο  Πατρών για τη θ...

Τι υποστηρίζει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών

Για καθαίρεση του Γενικού Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, υποστηρίζοντας ότι η Πρυτανική Αρχή την ονόμασε απαλλαγή του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή. Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Χρήστος Μπούρας αναφέρει ότι πρόκειται για απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου την οποία ενέκρινε η Σύγκλητος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Η Πρυτανική αρχή «γιόρτασε» τον ένα χρόνο της θητείας της με την «καθαίρεση», απαλλαγή, την ονόμασε του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Η Πρυτανική αρχή που ευαγγελίστηκε δημοκρατία, διαφάνεια και νομιμότητα, έρχεται μετά από 7 μήνες που τοποθέτησε «νέους» Γενικούς, Διευθυντές, Προϊσταμένους, με βάση τον οργανισμό που εκπόνησε  πέρα και έξω από τις προτάσεις και τις αντιρρήσεις του Συλλόγου, και  λειτουργεί καταπατώντας τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, την δεοντολογία και την νομιμότητα. 

Καθαιρεί  από την θέση του έναν Γενικό Διευθυντή, επιδεικνύοντας  δεσποτισμό, αυταρχισμό και προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους «υπόλοιπους».

Θέλει να στείλει μήνυμα. «Δείτε τι θα πάθετε αν δεν δείχνεται τυφλή υπακοή». Αδιαφορεί για τους νόμους, τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα των υπαλλήλων .Μοναδικό κριτήριο η υποταγή.

Στόχος  δεν είναι   η καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών. Η Τεχνική   υπηρεσία μένει χωρίς Γενικό Διευθυντή. Στόχος είναι η χειραγώγηση και υποταγή του προσωπικού.

Κανένα  Πρυτανικό Συμβούλιο και καμία Σύγκλητος  δεν μπορούν να αναιρέσουν τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ούτε τις εγκυκλίους για τον τρόπο τοποθέτησης Προϊσταμένων Τμημάτων, Διευθύνσεων και Γ. Διευθύνσεων. Το ίδιο ισχύει και για τις νομικές γνωμοδοτήσεις. Οι  νόμοι και οι εγκύκλιοι είναι σαφείς ότι απαιτούν να ακολουθείται ο  Δημοσιοϋπαλληλικός  Κώδικας.

              Η Διοίκηση του Πανεπιστημίου επί χρόνια τοποθετεί αναπληρωτές προϊσταμένους καταστρατηγώντας τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και δεν προχωράει στην προκήρυξη των θέσεων ευθύνης, χρόνιο αίτημα του Συλλόγου και ελάχιστη κατοχύρωση  των δικαιωμάτων μας, τροποποιεί τον Οργανισμό και τον Εσωτερικό Κανονισμό κατά πως την  βολεύει κάθε φορά.

Δυστυχώς είμαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές. Και αυτή η Πρυτανική Αρχή προσπαθεί να λειτουργήσει δημιουργώντας  μια «αυλή» παρατρεχάμενων, ένα διοικητικό μηχανισμό  κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, αδιαφορώντας για τις ικανότητες, τα προσόντα  τυπικά και ουσιαστικά των εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά το Διοικητικό Προσωπικό του Πανεπιστημίου βρίσκεται στο στόχαστρο. Παρ’ όλο που στάθηκε όχι απλά στο ύψος των περιστάσεων αλλά στην πλειοψηφία του επί δύο χρόνια Πανδημίας δούλεψε τον περισσότερο καιρό δια ζώσης ,όχι πάντα στις καλύτερες των συνθηκών, με προσωπικό που συνεχώς μειώνεται λόγω συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων.

Καταγγέλλουμε  επίσης την προσπάθεια να «επιβάλει» Πρυτανικούς Συμβούλους σαν «Διευθυντές» στην Τεχνική Υπηρεσία. Τα μέλη ΔΕΠ και οι Ομότιμοι καθηγητές  καμία Διοικητική Αρμοδιότητα δεν έχουν πολύ δε περισσότερο επί Διοικητικών Υπαλλήλων.  

Καταγγέλλουμε και   δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές, ότι θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Διοίκησης.

H απάντηση του Πρύτανη

"Η λέξη καθαιρέθηκε χρησιμοποιείται στις Σοβιετίες. Δεν έγινε έτσι. Πήρε απόφαση το Πρυτανικό Συμβούλιο την οποία ενέκρινε η Σύγκλητος. Με ένα κατά και ένα λευκό στους 50. Επίσης, δεν ήταν Γενικός Διευθυντής, ήταν αναπληρωτής", αναφέρει ο κ. Χρήστος Μπούραςψ . Και προσθέτει πως συνδυάζει την αντίδραση " με το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών μετά από δέκα χρόνια πρκηρύσσει θέσεις Γενικών Διευθυντών και κάνει κρίσεις. Αυτή η Πρυτανική Αρχή μετά από 10 χρόνια προκήρυξε τις θέσεις των Γενικών Διευθυντών και θα κάνει κρίσεις του προσωπικού. Αυλή δεν δημιουργούν αυτοί που κάνουν κρίσεις. Γιατί στις κρίσεις αποφασίζει η Σύγκλητος. Αυλή δημιουργούν εκείνοι που δεν κάνουν κρίσεις".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις