Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο, υποψίες για εμπρησμό

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Σε ύφεση το πύρινο ...

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά - η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες - στη Νέα Μάκρη σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Υπό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά, η οποία απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι της Νέας Μάκρης, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο. Σε γενική επιφυλακή παραμένουν, ωστόσο, όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Υπενθυμίζεται πως η μια εστία της φωτιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας, εντοπιζόταν κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ, ενώ η δεύτερη στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Στελέχη της Πυροσβεστικής, μιλώντας στο OPEN, εκτίμησαν ότι η φωτιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, κάτι που μένει να διαπιστωθεί και έπειτα από σχετική έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής. Τα μέτωπα σε πρώτη φάση ήταν τέσσερα, με την Πυροσβεστική να θέτει γρήγορα υπό έλεγχο τα δύο από αυτά, ενώ η φορά του ανέμου που ήταν δυτική προς τα σπίτια ενισχύουν την πιθανότητα εμπρησμού.

Την ίδια άποψη εξέφρασε, μιλώντας επίσης στο MEGA ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, κάνοντας λόγο για ενδείξεις εμπρησμού, καθώς όπως σημείωσε υπήρξαν μικρές εστίες φωτιάς ταυτόχρονα και αυτό είναι ύποπτο. 

Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής πως η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός άντρα. Σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες πολιτών, αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να κινείται περίεργα μέσα στην περιοχή της φωτιάς. 

Σημειώνεται πως στην περιοχή έχει μεταβεί από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, δηλαδή του ανακριτικού της Πυροσβεστικής, για την διεξαγωγή έρευνας για το εάν η φωτιά στη Νέα Μάκρη υπήρξε αποτέλεσμα εμπρησμού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις