Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ευχαριστίες του Πολιτιστικού, Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δροσιάς Τριταίας για την εκδήλωση της 8ης Σεπτεμβρίου

Ευχαριστίες του Πολιτιστικού, Περιβαλλον...

Η Επετειακή Εκδήλωση αφορούσε στην Σήμανση του Ιστορικού αιωνόβιου Πλατάνου του «Γιαννιά»

Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννάδες» (πρώην Εθελοντική Ομάδα Φίλων Δροσιάς), και ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας ευχαριστούν δημοσίως τον Δήμο Ερυμάνθου και το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας, για την άρτια οργάνωση της Επετειακής Εκδήλωσης για την Σήμανση του Ιστορικού αιωνόβιου Πλατάνου του «ΓΙΑΝΝΙΑ» (η πρώτη σήμανση αιωνόβιου δέντρου σε περιοχή του Ευρωπαϊκού δικτύου «Natura 2000»), που πραγματοποιήθηκε στις 8 του Σεπτέμβρη 2021 το πρωί, με μεγάλη συμμετοχή συγχωριανών, φίλων του χωριού, και Επισήμων.

Ο Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δροσιάς Τριταίας «Οι Γιαννάδες» είχε την ευθύνη της συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίκτυο Αιωνόβιων Δέντρων της Επανάστασης του ‘21» του «Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας», που τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με την παρουσία του ιδρυτή του «Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας» Δημοσθένη Κορδού.

Η Επετειακή σήμανση τελεύτηκε με μεγάλη επισημότητα, όπου ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς για την σπουδαιότητα της εγγραφής του Ιστορικού Πλάτανου του «ΓΙΑΝΝΙΑ» στο «Δίκτυο των Αιωνόβιων Δέντρων» που σχετίζονται με την Επανάσταση του ‘21 και της σημερινής σήμανσής του, καθώς κάτω από την σκιά του έδρασε προαγωνιστικά ο δικός μας ήρωας, ο αγωνιστής «ΓΙΑΝΝΙΑΣ», που τελικώς σκοτώθηκε από τους Τούρκους το έτος 1805.

Ο Ιδρυτής του Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας Δημοσθένης Κορδός αναφέρθηκε στην Ιστορικότητα του μνημειακού δέντρου, το οποίο έχει γίνει μάρτυρας της προ-Επανάστασης, των δραματικών γεγονότων που διαδραματίστηκαν κάτω από την σκιά του.

Η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής & βουλευτής του Ν. Ηλείας, κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, έστειλε τις ευχές της για την επιτυχία της Εκδήλωσης. Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής αφιέρωσε δύο ειδικές συνεδριάσεις για την καταγραφή, ανάδειξη και προστασία των Υπεραιωνόβιων Δέντρων της Επανάστασης του ’21 και υπέβαλε πρόταση προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας για την προστασία αυτών των Ιστορικών Δέντρων, ως Ιστορικά «Μνημεία της Φύσης».

Τα αποκαλυπτήρια της επετειακής μεταλλικής πλακέτας, που φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς η καταξιωμένη καλλιτέχνιδα Joanna Kordo που ζει στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, έγιναν από τον Δήμαρχο Ερυμάνθου Θεόδωρο Μπαρή και τον ιδρυτή του Ινστιτούτου Πολιτισμού Μεσσηνίας Δημοσθένη Κορδό.

Εκ μέρους του Συλλόγου Δροσιάς Τριταίας  χαιρέτησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας, Βασίλης Δημητρόπουλος και Δημήτριος Δημητρόπουλος αντίστοιχα.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση:

Ο πρόεδρος του Δ. Σ. του Δήμου Ερυμάνθου κ. Κουραχάνης Γεώργιος, ο αντιδημ. κ. Παπαγιαννόπουλος Ηλίας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κανελλόπουλος Διαμαντής.

Ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Δριβήλας Δημήτριος που απηύθυνε και χαιρετισμό στην Εκδήλωση, ο κ. Μπαρμπούνης Δημήτριος (συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη).

Ο πρώην Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας κ. Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος, μέλη του Συλλόγου Προστασίας Υγείας & Περιβάλλοντος Περιοχής Κ. Υ. Χαλανδρίτσας, του Συλλόγου Αιμοδοτών της Χαλανδρίτσας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο εφημέριος του Ι. Ν. του χωριού πατήρ Χρήστος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις