Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η απίστευτη περιπέτεια ενός μωρού 15 μηνών και των γονιών του- Μπαλάκι μεταξύ Πάτρας και Αθήνας ενώ «ψηνόταν» από πυρετό

Η απίστευτη περιπέτεια ενός μωρού 15 μην...

"Οδύσσεια" για το κοριτσάκι και τους γονείς του

Aπίστευτη «Οδύσσεια» για ένα κοριτσάκι μόλις 15 μηνών που διακομίστηκε με πυρετό στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και την 35χρονη μητέρα του και τον σύζυγο της, από την Πάτρα, που έζησαν μια μικρή Οδύσσεια. Όλα άρχισαν το περασμένο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αχαϊκή Πoλιτεία». Το παιδί είχε βαπτιστεί σε ιερό ναό της Πάτρας, όμως, λίγο αργότερα, ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό (είχε πυρετό 2-3 μέρες πριν την βάπτιση) και οι γονείς του, το μετέφεραν εσπευσμένα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Πολιτείας», η μητέρα ενημερώθηκε από το νοσοκομείο ότι έπρεπε μαζί με το μωρό της να υποβληθούν σε μοριακό τεστ και μέχρι αυτό να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου και να βγει το αποτέλεσμα, παρέμεναν στο δωμάτιο Covid του νοσοκομείου.

Τελικά το τεστ αποδείχθηκε αρνητικό από καθυστέρηση μιάμισης μέρας και τότε επετράπη επιτέλους στο μωρό να υποβληθεί σε εξετάσεις υπέρηχου. Διαπιστώθηκε πως το μωρό είχε αναπτύξει μια μεγάλη κύστη στην περιοχή του λαιμού και αυτός ήταν και ο λόγος του πυρετού. Οι γιατροί, συνέστησαν στους γονείς -ατύπως- ότι το παιδί, λόγω της κατάστασης του, θα έπρεπε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» που εφημέρευε.

 Αλλά τότε, όπως αναφέρει η «Πολιτεία» προέκυψε ο πρώτος… αγώνας δρόμου, αφού οι γονείς ζήτησαν ασθενοφόρο το οποίο, όμως, δεν υπήρχε αλλά και δεν προβλεπόταν, όπως τους εξήγησαν. Όλα αυτά ενώ το 15μηνο παιδί… ψηνόταν στον πυρετό εξαιτίας κύστης στο λαιμό του. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι αναπληρωτής διοικητής φημισμένου δημόσιου νοσοκομείου της Αθήνας, με τον οποίο επικοινώνησε η εφημερίδα κυριολεκτικά έκανε τον… σταυρό του εκφράζοντας την απορία «πώς είναι δυνατόν να αφήνουν ένα 15μηνο παιδάκι με πυρετό, να ταξιδεύει με ιδιωτικό αυτοκίνητο».

 Έτσι οι γονείς έβαλαν το παιδί στο πίσω κάθισμα και ξεκίνησαν το ταξίδι την Τρίτη το πρωί. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Πάτρα προς την Αθήνα οι γονείς επικοινώνησαν τηλεφωνικά με το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα προκειμένου να ενημερώσουν για την περίπτωση και την επικείμενη άφιξη τους και να προετοιμαστεί η υποδοχή του βρέφους από την Πάτρα. Η υπεύθυνη με την οποία μίλησαν, όμως, τους ενημέρωσε ότι έπρεπε η μητέρα του παιδιού να υποβληθεί σε μοριακό τεστ προκειμένου να της επιτραπεί η είσοδος στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Και όταν ο σύζυγος της απάντησε θετικά, λέγοντας ότι η μητέρα είχε ήδη υποβληθεί σε τέτοιο τεστ από το νοσοκομείο του Ρίου και ότι είχαν μαζί τους το απαιτούμενο πιστοποιητικό, έκπληκτος άκουσε… αρνητική ανταπόκριση και τη φράση: «Ξέρετε, δεν δεχόμαστε το μοριακό τεστ του Νοσοκομείου στην Πάτρα, πρέπει να ξανακάνει άλλο μοριακό τεστ φθάνοντας στο νοσοκομείο μας». Και όλα αυτά ενώ στο μεταξύ το 15μηνο παιδάκι συνέχιζε να… ψήνεται στον πυρετό, στο πίσω κάθισμα του οχήματος, ενώ η μητέρα του έπρεπε να του δίνει αντιβίωση κάθε μία ώρα, χωρίς παράλληλα να γνωρίζει από που προήλθε η μεγάλη κύστη στο λαιμό του κι αν είναι κάτι πολύ σοβαρό.

 Κι όλα αυτά, ενώ ούτε η ίδια, ούτε ο άνδρας της μπορούσαν να καταλάβουν το «γιατί» ένα δημόσιο Νοσοκομείο δεν δέχεται το αποτέλεσμα μοριακού τεστ ενός άλλου δημόσιου Νοσοκομείου, και μάλιστα Μονάδας Covid-19, όπως είναι αυτό του Ρίου, το οποίο θυμίζουμε είναι και νοσοκομείο αναφοράς για την πανδημία. Σαν να μην έφθαναν όλα τα παραπάνω, όπως αναφέρει η «Πολιτεία» συνέβη και το… άλλο. Ενώ οι γονείς με το μωρό βρίσκονταν εν κινήσει έχοντας περάσει τα διόδια και κατευθυνόμενοι προς την Αθήνα, δέχθηκαν τηλεφώνημα από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Και ο λόγος ήταν επειδή έπρεπε να τους ενημερώσουν πως χρειαζόταν να γυρίσουν πίσω επειδή… είχαν ξεχάσει να τους παραδώσουν κάποιες πρόσθετες ιατρικές εξετάσεις που είχαν γίνει στο παιδί και τις οποίες έπρεπε να έχουν μαζί τους επισκεπτόμενοι το Νοσοκομείο της Αθήνας! Και πράγματι έκαναν στροφή 180 μοιρών για να γυρίσουν στο Καραμανδάνειο και να ξαναρχίσουν το ταξίδι τους προς την πρωτεύουσα.

Δημόσιο σύστημα Υγείας εν έτει 2021.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις