Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βιτριόλι: Με ποιους επικοινώνησε η δράστις πριν και μετά την επίθεση στην Ιωάννα

Βιτριόλι: Με ποιους επικοινώνησε η δράστ...

Το σενάριο των δύο πιθανών συνεργών

Το ενδεχόμενο να είχε όχι έναν, αλλά δύο συνεργούς, η 36χρονη που εξαπέλυσε την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, φαίνεται πως εξετάζουν οι Αρχές.

 
 Σύμφωνα με τον Alpha, το σενάριο των δύο πιθανών συνεργών φαίνεται πως βρίσκεται στο “τραπέζι, με βάση τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις επικοινωνίες που είχε η 36χρονη δράστις πριν και μετά την επίθεση στην Ιωάννα, στην Καλλιθέα, τον Μάιο του 2020.

Την νύχτα πριν εφαρμόσει το φρικτό σχέδιό της, η κατηγορούμενη κάλεσε έναν 40χρονο άνδρα, ενώ συνεχείς κλήσεις έγιναν στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό και μετά την επίθεση. Συνολικά του έκανε οκτώ κλήσεις σε ένα 24ωρο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

 Οι Αρχές γνωρίζουν σε ποιον άνδρα ανήκει αυτός ο τηλεφωνικός αριθμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι οκτώ κλήσεις ήταν αναπάντητες.

Ωστόσο, η δράστις φέρεται να έκανε κλήσεις και σε μία γυναίκα, μετά την επίθεση στην Ιωάννα. Τελικά η γυναίκα αυτή απάντησε στην 36χρονη σε μία απ’ αυτές τις κλήσεις και φαίνεται να είχαν συνομιλία μεταξύ τους, που διήρκεσε 73 δευτερόλεπτα.


Στο εδώλιο θα καθίσει η 36χρονη κατηγορούμενη για την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι, που εξαπέλυσε κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020, στην Καλλιθέα. Η δίκη της 36χρονης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ορίστηκε για τις 15 Σεπτεμβρίου. Η 36χρονη είχε στήσει καρτέρι στην άτυχη Ιωάννα, στην είσοδο των γραφείων όπου εργαζόταν, και της έριξε το καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα η 35χρονη να υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα.

Η κατηγορούμενη, που είναι προσωρινά κρατούμενη, θα δικαστεί για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε σε βάρος της.

Η ώρα της Δικαιοσύνης για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας
Σε λίγες ημέρες από τώρα, στις 15 Σεπτεμβρίου, η 36χρονη θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την βάρβαρη επίθεση με βιτριόλι, που εξαπέλυσε κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η δίκη της 36χρονης  θα γίνει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η 36χρονη είχε στήσει καρτέρι στην άτυχη Ιωάννα, στην είσοδο των γραφείων όπου εργαζόταν, και της έριξε το καυστικό υγρό, με αποτέλεσμα η 35χρονη να υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε όλο της το σώμα.

 Η κατηγορούμενη, που είναι προσωρινά κρατούμενη, θα δικαστεί για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που εκδόθηκε σε βάρος της.

Τόσο οι δικαστές του Συμβουλίου όσο και ο εισηγητής Εισαγγελέας, έκριναν ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί οι ισχυρισμοί της 36χρονης, η οποία σχεδόν έναν χρόνο μετά την προφυλάκισή της, αποδέχθηκε σε συμπληρωματική της απολογία, την επίθεση που οργάνωσε σε βάρος της συντοπίτισσας της Ιωάννας, ισχυριζόμενη, ωστόσο, ότι η πρόθεση της ήταν να την τραυματίσει και όχι να την σκοτώσει.

Με βάση αυτή τη θέση ζήτησε την επιεικέστερη κατηγορία της σωματικής βλάβης. “Σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει το θύμα” αναφέρεται στο βούλευμα, κρίση που αιτιολογείται κυρίως από την ποσότητα αλλά και την πυκνότητα του καυστικού υγρού, που πέταξε εναντίον της 35χρονης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 Τα καμένα ρούχα της δράστιδος
Τις προηγούμενες ημέρες, το mega έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες ντοκουμέντο από τα ρούχα που φορούσε η δράστις τη στιγμή της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Όπως φαίνεται στις εικόνες από τη στιγμή που η δράστις μπαίνει στο ταξί για να διαφύγει, φορά μία καπαρντίνα, όπου διακρίνονται μικρές τρύπες. Είναι από τις σταγόνες του καυστικού υγρού που έπεσαν στα ρούχα της, τη στιγμή που έριχνε το βιτριόλι στο πρόσωπο και στο σώμα της Ιωάννας.

 

Όπως προκύπτει και από την αστυνομική έρευνα, η 36χρονη είχε προπληρώσει την εταιρεία ραδιοταξί, ούτως ώστε το όχημα να την περιμένει και να είναι βέβαιη ότι θα απομακρυνθεί από το σημείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

 

Επιπλέον, όπως φαίνεται στις εικόνες φορούσε κόκκινη περούκα για να κρύψει τα ξανθά της μαλλιά και να αλλοιώσει την εικόνα της.

Επίσης υπάρχει σάκος, τον οποίο χρησιμοποίησε και είχε κρύψει το βιτριόλι, αλλά και το μαύρο παντελόνι που φορούσε εκείνο το πρωινό στην Καλλιθέα.

 

Τα ηχητικά ντοκουμέντα από την επικοινωνία με τη χαρτορίχτρα
Ταυτόχρονα, το Mega παρουσίασε ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες της με τη χαρτορίχτρα, όπου περιγράφει τις σκηνές ζηλοτυπίας που έκανε στον άνδρα ο οποίος την ενδιέφερε ερωτικά.

Η δράστις ακούγεται να λέει: «Του ‘κανα και τη μανούρα με το κινητό, στο ‘πα; Κάποια στιγμή ήτανε τσούκου τσούκου, τσούκου, τσούκου εκεί. Αυτός! Αυτός εκεί κάπου έστελνε. Έλα εδώ του λέω, πάω του παίρνω το κινητό, το έκανε έτσι, φέρ’ το εδώ του λέω, τώρα του λέω είμαστε μαζί του λέω, πες στα γκομενάκια του λέω μετά. Κοκκάλωσε. Το ‘κανε κανά δυο φορές, την πρώτη, εντάξει στείλε τα μηνυματάκια σου του κάνω αρχικά. Μετά τη δεύτερη, αφού δε σηκώθηκα να φύγω, κάπου έστελνε τώρα ντάξει δεν ξέρω πώς και τι. Του το παίρνω και μου λέει καλά πας καλά μου λέει καμία σχέση! Εντάξει μου λέει δεν έπρεπε να το κάνεις αυτό. Δεν πειράζει του λέω, ξύδι του λέω. Εντωμεταξύ κι εγώ αφήνω το βράδυ το Ίντερνετ ανοιχτό όλο το βράδυ ανοιχτό να το βλέπει ότι είμαι μέσα. Μπαίνω σήμερα το πρωί και βλέπω ήτανε είχε μπει 6 η ώρα το πρωί, αν με είδε μέσα 6 η ώρα το πρωί θα μου λέγε τι κάνει αυτή 6 η ώρα το πρωί μέσα. Με είχε ρωτήσει μια φορά όταν είχαμε βγει, μου λέει το Ίντερνετ το κλείνεις, αυτός τώρα με ρώτησε ψαρωτικά, μου λέει το Ίντερνετ μου λέει το κλείνεις μου λέει το βράδυ; Τι ώρα μου λέει το έχεις ανοιχτό γιατί σου στέλνω καμιά φορά και δεν έρχεται αμέσως το μήνυμα».

 

Στη συνέχεια της επικοινωνίας της παρουσιάζεται αγχωμένη για το αν ο άνδρας που την ενδιαφέρει, θα την πάρει ξανά τηλέφωνο και βέβαια για το ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει.

«Αν δεν πάρει;», ρωτά και η χαρτορίχτρα απαντά: «Θα πάρει» με τη δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι να ανταπαντά: «Φοβάμαι ότι δεν θα ξαναπάρει».

«Όλο έτσι μου λες…», ακούγεται να λέει η χαρτορίχτρα με την κατηγορούμενη να αναφέρει: «Και δεν θέλω να ρίξω τα μούτρα μου ρε Αργυρώ, δε το θέλω να τα ρίξω, γιατί να σου πω κάτι, θα με μάθει μετά, θα με έχει του χεριού του και θα νομίζει μετά ότι εγώ πρέπει να βγάζω το φίδι απ’ την τρύπα και δε φταίω γιατί τον πήρα χθες ένα γ…τηλέφωνο και του λέω, κυρίως τον πήρα να δω και τι κάνει, πως μου έλειψε, ότι «έγινε κάτι 3 μέρες και απομακρυνθήκαμε, για ποιο λόγο έχω να σε δω 15 μέρες»… Αυτά ήθελα να του πω. Και μια φίλη μου που το συζητήσαμε μου είπε ότι μήπως σε άκουσε πολύ σοβαρή και ότι κάτι ήθελες να του πεις, ότι κάτι ήθελες να του κάνεις σοβαρή κουβέντα και δεν ήθελε να το διαχειριστεί εκείνη την ώρα κι έκοψε».

Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό παρουσιάστηκαν κι άλλα ηχητικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες της δράστιδος με χαρτορίχτρα.

Η 36χρονη θέλει να μάθει για το μέλλον της επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον της στο πρόσωπο που την ενδιέφερε εκείνο το διάστημα, με επιμονή, όπως θα ακούσετε, στο εάν εκείνος την απατά με μια… ξανθιά ή όχι.

«Περνάς καλά, με μελαχρινό, έχει μέσα στην καρδιά του αυτός μια ξανθιά που τον έχει μπλα μπλα και του την πέφτει. Έχει ειδήσεις, είναι σπίτι του, δεν έχουν βγει και του την “πέφτει”. Τα λόγια της πάνε εκεί και το καταλαβαίνει. Κατάλαβες, θα ακούσεις κάτι και θα πει μες στην καρδιά σου ότι κάτι γίνεται με αυτόν.», ακούγεται να λέει η χαρτορίχτρα.

Και δεν είναι μία φορά που η δράστις απευθύνεται στη συγκεκριμένη γυναίκα που της ρίχνει τα χαρτιά.

Φαίνεται ότι επικοινωνούν πολύ συχνά και έχουν, μάλιστα, ιδιαίτερη οικειότητα. Και το θέμα της συνομιλίας τους είναι πάντα το ίδιο. Ο μελαχρινός και η ξανθιά.

«Ένα τηλεφώνημα πέφτει και έρχεται σπίτι σου. Μιλάει με την ξανθιά, έχει αντιληφθεί ότι η ξανθιά είχε κάποιον άλλον, η ξανθιά δεν είναι ελεύθερη, σκέφτεται το κρεβάτι σου και το στρώμα σου. Και μάλιστα είναι καλά με τον άλλον.», λέει ακόμη η χαρτορίχτρα, η οποία όταν συνεχίζει να της μιλά για την ξανθιά, η δράστις της επίθεσης δείχνει να δυσανασχετεί έντονα. Δεν αντέχει και ξεσπά.

 

«Κάνεις λόγια εσύ ότι αυτός είναι ξεσηκωμένος με μία ξανθιά. Μωρή… Αυτά λες, αυτό είναι το παρόν και άμεσο μέλλον που σου λέω τόσην ώρα εδώ. Είσαι ξεσηκωμένη με αγάπη αυτόν. Και λες αυτός κάτι γίνεται με αυτήν. Και αυτός καταλαβαίνει ότι την πέφτει. Αρχίζει και καταλαβαίνει ότι αυτή την πάει αλλού τη δουλειά, την θέλει αλλού», λέει η χαρτορίχτρα και όταν τη ρωτά η δράστις: «Αυτός τι κάνει;», η χαρτορίχτρα απαντά: «Δεν κάνει τίποτα, απολύτως. Ε, άμα σου λέω τώρα. Η πατσαβούρα την προηγούμενη φορά δεν υπήρχε και άργησε να μπει.»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Mega, η δράστις είχε και άλλες επαφές με γυναίκες που λένε τα χαρτιά, η μοναδική της έννοια ήταν η πορεία των ερωτικών της. Τις άκουγε προσεκτικά, έδειχνε να πιστεύει απόλυτα τη κάθε τους λέξη, αλλά και να επεξεργάζεται στο μυαλό της όλα όσα της λένε ότι το μέλλον της επιφυλάσσει.

Η επικοινωνία της 36χρονης με το ραδιοταξί
Το φως της δημοσιότητας είδε και η συνομιλία της δράστιδος με την εταιρεία ραδιοταξί, την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι στην Ιωάννα.

 

Η κατηγορούμενη ακούγεται να λέει: «Θα ήθελα ένα ταξί τώρα για τις 09.30 το πολύ για Ελευθερίου Βενιζέλου 231».

Όταν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής της ζητούν να δώσει ένα νούμερο τηλεφώνου, εκείνη απαντά: «Δεν έχω κινητό, έχω βλάβη και έχω μόνο το αμερικάνικο νούμερο». Η εκπρόσωπος της εταιρείας ραδιοταξί της αναφέρει: «Πέστε το μου δεν πειράζει» και εκείνη ανταπαντά: «Μισό, γιατί δεν το θυμάμαι… Βέβαια, όχι δε θα σας το δώσω γιατί δεν πιάνει, δεν το έχω ενεργοποιήσει για Ελλάδα είναι εφικτό να είναι εκεί 09.30 ένα ταξί, να με περιμένει να το προπληρώσω;»

«Πού θα πάτε; Και το θέλετε στις 9.30;», ρωτά η εκπρόσωπος της εταιρείας με την δράστιδα να απαντά: «Για Μετς. 09.30, θα το προπληρώσω γιατί θέλω να με περιμένει. 20 λεπτά με μισή ώρα, όσο γράψει».

Για να απαντήσει στη συνέχεια με δύο ψέματα σε ισάριθμες ερωτήσεις.

Στην ερώτηση της υπαλλήλου για το αν το «ταξί θα σας γυρίσει;» απαντά: «Όχι, έχω δύο συνεντεύξεις και πρέπει να με περιμένει ένα ταξί για να πάω “καπάκι” στην άλλη». Ενώ η εκπρόσωπος της εταιρείας ραδιοταξί την ρωτά το όνομά της, εκείνη δίνει ένα ψεύτικο αναφέροντας πως την λένε “Χατζηφωτίου Κωνσταντίνα”.

Λύτρας: Έψαχνε τρόπο να σκοτώσει την Ιωάννα
Στις αναζητήσεις της δράστιδος στο διαδίκτυο μετά την επίθεση με βιτριόλι αναφέρθηκε ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.
«Η κατηγορούμενη θα προσπαθήσει να πει ότι πρόθεσή της δεν ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να της κάνει μεγάλη ζημιά. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις έρευνες της αστυνομίας» δήλωσε αρχικά ο κ. Λύτρας.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις του Mega για τις διαδικτυακές αναζητήσεις της κατηγορούμενης, ο δικηγόρος της Ιωάννας δήλωσε: «Οι αναζητήσεις που έκανε η κατηγορούμενη αφορούν μόνο την υπόθεση για το βιτριόλι. Αμέσως πριν ή στο μεσοδιάστημα των αναζητήσεων, η κατηγορούμενη, ψάχνει πληροφορίες για την υπόθεση με το βιτριόλι. Δεν την ενδιέφερε να κάνει το οτιδήποτε για κάποιον άλλον. Η Ιωάννα ήταν ο στόχος. Ήταν εύκολο να προσεγγίσει ο οποιοσδήποτε την Ιωάννα. Δεν είχε φρουρό ή φύλαξη στο νοσοκομείο. Η κατηγορούμενη έψαξε τα πάντα. Γνώριζε ότι δεν υπήρχε φυλάξει στο δωμάτιο της Ιωάννας. Δεν πέτυχε τον σκοπό της να σκοτώσει την Ιωάννα η κατηγορούμενη».

Τέλος, ο κ. Λύτρας, υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από το δικαστήριο να κληθούν να καταθέσουν κάποια συγκεκριμένα άτομα στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ένας 40χρονος που είχε επαφές με την κατηγορούμενη.

enikos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις