Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης

Πάτρα: Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στον...

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών, το Υπουργείο όχι μόνο δεν αποφασίζει την αραίωση των μαθητών στις τάξεις αλλά & δεν εγκρίνει τη λειτουργία 37 ολιγομελών τμημάτων σχολείων στην Περιφέρεια. Δυτ. Ελλάδας

Ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κώστας Μάρκου και συνεργάτες της  Βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/9/2021 στις 12:30 το μεσημέρι  με την παρουσία σωματείων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, της Ένωσης Γονέων, συλλόγων γονέων και  φορέων των Δήμων του Νομού. 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών, για το φθινόπωρο και το χειμώνα, το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν αποφασίζει την  αραίωση του μαθητικού πληθυσμού στις τάξεις  αλλά και δεν εγκρίνει  τη λειτουργία 37 ολιγομελών τμημάτων σχολείων στην Περιφέρεια. Δυτ. Ελλάδας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των κ.κ. Μάρκου και Αναγνωστοπούλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, επίσης με σκοπό να αναδείξουν τη σοβαρότητα του ζητήματος και την επείγουσα ανάγκη  άρσης της απόφασης αυτής , κατέθεσαν στις 6/9/2021 Αναφορά στην  Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από  επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου Θόδωρου Μπαρή, με την οποία ζητούσε την έγκριση ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του Δήμου του. Μια υπουργική απόφαση, η οποία θα οδηγήσει στο κλείσιμο σχολείων που έχει ανάγκη η Περιφέρεια και θα υποχρεώσει τους μαθητές της περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου να μεταφέρονται σε άλλα σχολεία, διανύοντας μακρινές αποστάσεις.

Για άλλη μια χρονιά λοιπόν ανοίγουν τα σχολεία όπως ακριβώς τα έκλεισαν και λαμβάνουν αποφάσεις που οδηγούν στην  συρρίκνωση και όχι στην ασφαλή και ομαλή λειτουργία τους, τόνισαν οι κ.κ. Μάρκου και Αναγνωστοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις