Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου – Κ. Μάρκου: Αναφορά στη Βουλή για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου

Σία Αναγνωστοπούλου – Κ. Μάρκου: Αναφορά...

Σε συνέχεια της επιστολής του Δημάρχου Θ. Μπαρή στην Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως

Κοινοβουλευτική αναφορά καταθέτουν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου σχετικά με επιστολή του Δημάρχου Ερυμάνθου Θεόδωρου Μπαρή με την οποία ζητά από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως να μεριμνήσει για την έγκριση ολιγομελών τμημάτων σε σχολεία του Δήμου.

Σύμφωνα με την επιστολή, με την έκδοση της απόφασης 106077/Δ2/1-9-2021 της Υφυπουργού Παιδείας, ο Δήμος Ερυμάνθου διαπίστωσε με έκπληξη ότι δεν εγκρίθηκε κανένα ολιγομελές τμήμα στο ημερήσιο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Φαρρών Αχαΐας τόσο στη Β’, όσο και στη Γ’ Λυκείου.

Επιπλέον, δεν εγκρίθηκαν ένα τμήμα Ανθρωπιστικών σπουδών της Β’ Λυκείου και 2 τμήματα της Γ’ Λυκείου στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Χαλανδρίτσας. Κατόπιν  των έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων του Δήμου, των Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων και μετά από σχετική ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων αναδεικνύεται περίτρανα η σοβαρότητα του ζητήματος και η επείγουσα ανάγκη για άρση της απόφασης αυτής.

Η αρμόδια Υπουργός οφείλει να αλλάξει την απαράδεκτη υπουργική απόφαση, η οποία θα οδηγήσει στο κλείσιμο σχολείων που έχει ανάγκη η Περιφέρεια και θα υποχρεώσει τους μαθητές της περιοχής του Δήμου Ερυμάνθου να μεταφέρονται σε άλλα σχολεία, διανύοντας μακρινές αποστάσεις.

*Η επιστολή του Δημάρχου Θ. Μπαρή προς την Υφυπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Ζωή (Ζέττα) Μακρή είχε ημερομηνία 3/9/2021. Στην επιστολή τονίζεται ότι "κατόπιν των έντονων διαμαρτυριών των συμπολιτών μας, της αναστάτωσης που προκλήθηκε και του αιτήματος του σχολείου, αναδείχθηκε περίτρανα η σοβαρότητα του ζητήματος για την άρση της απόφασης αυτής.

Μετά από σχετική ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου άλλα και τις έντονες διαμαρτυρίες από τους Συλλόγους γονέων & κηδεμόνων, σας παραθέτουμε μια σειρά από σοβαρούς, κυρίως εκπαιδευτικούς λόγους, για τους οποίους στα συγκεκριμένα σχολεία επιβάλλεται να λειτουργήσουν κατά παρέκκλιση ολιγομελή τμήματα.

Πρόκειται για περιφερειακά σχολεία με μαθητές που προέρχονται από μικρές κοινότητες και διανύουν καθημερινά σύντομες ή μεγαλύτερες αποστάσεις προκειμένου να μορφωθούν. Δεν είναι παιδαγωγικά ορθό να αλλάξουν αιφνίδια σχολείο αυτά τα παιδιά μετά από πέντε σχολικά έτη που φοιτούν σε μια κρίσιμη για την πορεία τους χρονιά. Δεν είναι μόνο δύσκολο αλλά και ιδιαίτερα ψυχοφθόρο για τους μαθητές να αποχωριστούν τους επί χρόνια συμμαθητές και τον οικείο χώρο του σχολείου τους και να αναγκαστούν να ενταχθούν σε ένα άγνωστο νέο περιβάλλον στη στιγμή που προέχει να φροντίσουμε να τους παρέχουμε τουλάχιστον ηρεμία ώστε απρόσκοπτα και με αίσθημα ασφάλειας να αφοσιωθούν στην προσπάθειά τους για την επίτευξη των στόχων τους.

Πρέπει επίσης να σας επισημάνουμε πως είναι επιβαρυντική και ασύμφορη η μεταφορά των μαθητών σε οποιοδήποτε σχολείο επιλεγεί να φοιτήσουν. Η μετακίνηση μαθητών σε όμορες σχολικές μονάδες προϋποθέτει μετακίνηση με ταξί διάρκειας 15 - 40 λεπτών απόσταση με συνέπεια αυτό να δημιουργεί έξτρα δαπάνες για το δημόσιο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις