Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου – Κ. Μάρκου: Ακέφαλο παραμένει από το Σεπτέμβρη του 2020 το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Σία Αναγνωστοπούλου – Κ. Μάρκου: Ακέφαλο...

Έξι μήνες μετά τα εγκαίνια της, η Καρδιοχειρουργική Κλινική λειτουργεί με σοβαρά προβλήματα & αδυνατεί να περιθάλψει πλειάδα περιστατικών που υπάγονται στην αρμοδιότητά της

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου μαζί με 13 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυναν ερώτηση στο νέο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Πατρών καθώς και για το γεονός ότι από το Σεπτέμβρη του 2020 το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο παραμένει ακέφαλο, «ενώ η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας πορεύεται με μοναδική πυξίδα το βόλεμα ημετέρων, με απώτερο στόχο τις πελατειακές σχέσεις και την εξυπηρέτηση του ΝΔκρατικού “ιδανικού” της κομματοκρατίας».

Στην Ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Πατρών, προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας τονίζονται αναλυτικά τα εξής:

Τα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Πατρών, τα οποία τόσο πολύ διαφημίστηκαν από την κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκαν πριν από έξι μήνες. Οι μήνες αυτοί δεν ήταν αρκετοί για να μπορέσει να περιθάλψει πλειάδα περιστατικών που υπάγονται στην αρμοδιότητά της, καθώς ασθενείς σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση συνεχώς διακομίζονται στην Αθήνα ή στα Γιάννενα δεδομένου ότι η Καρδιοχειρουργική της Πάτρας χειρουργεί μόνο ανευρύσματα και δεν δέχεται ασθενείς όλες τις ημέρες.

Η δραματική κατάσταση ως προς την ιατρική κάλυψη του πληθυσμού της Νοτιοδυτικής Ελλάδος που ανέρχεται σε περισσότερους από 1 εκατομμύρια κατοίκους, όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από ανευρύσματα και διαχωρισμό αορτής, αποτυπώθηκε με τον πιο έντονο τρόπο από τον καθηγητή καρδιολογίας και πρώην Διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝ Πατρών κ. Γεώργιο Χάχαλη, ο οποίος κατήγγειλε δημοσίως ότι ο Διευθυντής-Αναπληρωτής Καθηγητής έχει απαγορεύσει στους συνεργάτες-γιατρούς της Κλινικής να κάνουν επεμβάσεις παρά την εξαιρετική επάρκεια τους και την θέληση τους, κάνοντας λόγο για «βιασμό καρδιοχειρουργικών προσδοκιών στην Πάτρα μετά από 30 χρόνια».

Κοινός παρονομαστής: Η αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, η οποία, αντί να διορίσει Διοικητή στο ΠΓΝΠ και να ενισχύσει το επίπεδο της διοικητικής ευρυθμίας, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της επαρκούς χρηματοδότησης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου, πορεύεται με μοναδική πυξίδα το βόλεμα ημετέρων, με απώτερο στόχο τις πελατειακές σχέσεις και την εξυπηρέτηση του ΝΔκρατικού «ιδανικού» της κομματοκρατίας. Με τις παραλείψεις αυτές το νοσοκομείο παραμένει ακόμα ακέφαλο και η κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας παρακολουθεί τις μάχες παρασκηνίου με γαλάζιο φόντο, τον ακήρυχτο εμφύλιο τοπαρχών Αχαΐας – Ηλείας – Αιτωλοακαρνανίας και τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των εν ενεργεία βουλευτών και το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις