Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πλήθος πιστών πέρασαν για να προσκυνήσουν την Χρυσοπαντάνασσα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Πλήθος πιστών πέρασαν για να προσ...

Την Τετάρτη 8/9/2021 το πρωί ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος χειροτόνησε σε διάκονο τον π. Νικόλαο Μανιάτη

Στο παρεκκλήσιο της Παντάνασσας, στη Βότση και Αλ. Υψηλάντου που είναι αφιερωμένο στους Ιωακείμ και Άννα, τους Θεοπάτορες της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέστηκε το πρωί της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 η πανηγυρική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Η Θεία λειτουργία ήταν ενταγμένο στον φετινό, λαμπρό 3ήμερο εορτασμό της ενορίας της Παντάνασσας που κύλησε υποδειγματικά και όπως αναμενόταν με μεγάλη προσέλευση κόσμου παρά το γεγονός ότι ο εορτασμός έπεσε φέτος μέσα στην εβδομάδα.

Πολλοί Πατρινοί αλλά και κόσμος από κοντινές περιοχές πέρασαν από τον ιστορικό και περικαλλή ναό Παντανάσσης για να προσκυνήσουν τη Χάρη της Χρυσοπαντάνασσας, να ανάψουν το κερί τους, να κάνουν το τάμα τους και να λάβουν λίγο άρτο για ευλογία.

Την παραμονή της εορτής, την Τρίτη το απόγευμα, στον μεγάλο εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας χοροστάτησε και μίλησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος  τόνισε πως η Παναγία είναι η απαντοχή και προστασία μας και κατέχει κεντρική θέση στην Εκκλησία μας. Ο κ.κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε πως η ψυχή του Έλληνα έχει Χριστό και πατρίδα και πως στα δύσκολα γονατίζουμε και παρακαλούμε την Παναγία να μας διαφυλάττει από τις ασθένειες όπως η πανδημία που έχει λαβώσει την οικουμένη. Επίσης τόνισε πως η Παναγία μας χάρισε την Ελευθερία και μας βοηθά να κρατούμε την πίστη μας ακέραια και την Ορθοδοξία αλώβητη. Παρόντες στον εσπερινό ήταν μεταξύ άλλων και οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονας Φωτήλας.  

Ο Μητροπολίτης Πατρών μίλησε για την μεγάλη ευλογία πού έχει η Πάτρα με την Παντάνασσα Παναγία και την λαμπρή παράδοση και κληρονομιά κα πνευματικότητα που τη συνοδεύει και παρεκάλεσε όλους να διατηρήσουν αυτή την παρακαταθήκη στην καρδιά τους, ως κόρη οφθαλμού και θησαυρόν ατίμητον.

Ακολούθησε ιερά αγρυπνία όπου λειτούργησε ο Πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ανήμερα την Τετάρτη 8/9, ο σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, πάντα στον πανηγυρίζοντα και περίλαμπρο της Παντανάσσης Ναό και αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε και σε Διάκονο τον Νικόλαο Μανιάτη, ιεροψάλτη, ο οποίος αφού συνταξιοδοτήθηκε από την εργασία του στον ΟΤΕ, προσεφέρθη, να υπηρετήσει Κληρικός την αγία μας Εκκλησία.

Μάλιστα όπως ανακοίνωσε ο κ.κ. Χρυσόστομος, την προσεχή Κυριακή 12/9 πάλι στο ναό Παντανάσσης το πρωί στη Θεία λειτουργία θα γίνει και η χειροτονία του π. Νικολάου Μανιάτη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Σεργούλα στη Ρούμελη, σε Πρεσβύτερο.

Ο π. Νικόλαος μίλησε με λόγια συγκινητικά για την απόφαση του να γίνει ιερέας καιθ ευχαρίστησε όλους, όσοι συνέβαλαν για να φθάσει σ’ αυτή τήν ώρα.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στις αρετές του Κληρικοῦ καί στάθηκε στή σιωπή τῆς Παναγίας, στό μεγαλυνάριό Της πρός τόν Θεό καί στό παράγγελμά Της στούς ἀνθρώπους, νά κάνουν τό θέλημα τοῦ Θεοῦ, ὑπόθεση τῆς ζωῆς τους. Κάλεσε δέ τόν νέο Κληρικό, νά κρατήσει στήν καρδιά του καί αὐτές τίς ἀρετές καί ὃτι ἂλλο παραγγέλλει ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία γιά τόν Ἱερέα, ὣστε νά εὐαρεστήσει Θεῷ καί ἀνθρώποις.

Στο τέλος ο νέος κληρικός της Μητροπόλεως Πατρών έβγαλε αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη της οικογένειας του και τον Μητροπολίτη Πατρών.

*Στόν μεθέρτο Ἑσπερινό καί στήν Ἱερά Παράκληση το απόγευμα της Τετάρτης χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ὑπόθεση τῆς μεγάλης καί λαμπρᾶς ἑορτῆς τῆς Γεννήσεως τῆς Θεοτόκου.

Όλες τις ιερές ακολουθίες στο ναό της Παντάνασσας τις μετέδωσε ζωντανά ο τηλεοπτικός σταθμός της Μητροπόλεως, Λύχνος.

Το γενικό πρόσταγμα για τον εορατσμό είχε ο Προϊστάμενος του ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως πολλοί πιστοί πλησίασαν στο τέλος των ιερών ακολουθιών τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και του ευχήθηκαν από κοντά να είναι σιδερένιος και υγιής μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από το σάιτ της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις