Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκίνησε ο εορτασμός στο ναό Παντανάσσης -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ξεκίνησε ο εορτασμός στο ναό Παντ...

Στις 10.30 το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκε λιτανευτικά η εικόνα της Χρυσοπαντάνασσας στην είσοδο του ιστορικού και μεγαλοπρεπούς ιερού ναού

Με την λιτανευτική μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας στην είσοδο του ιστορικού και περικαλλούς ιερού ναού Παντανάσσης Πατρών που θεμελιώθηκε το 1847, εγκαινιάστηκε στις 30 Αυγούστου του 1859 και από το 1986 αποτελεί διατηρητέο μνημείο με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί της Τρίτης 7/9/2021 ο φετινός τριήμερος εορτασμός. Αρκετοί πιστοί ήσαν παρόντες κατά την μεταφορά και τοποθέτηση της ανθοστόλιστης εικόνας στην είσοδο του ναού όπου και ξεκίνησε το ιερό προσκύνημα.

Στο σημείο εψάλη δέηση από τους ιερείς του ναού, τον προϊστάμενο, π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, τον αρχιμανδρίτη π. Τιμόθεο Παπασταύρου, τον π. Σωτήριο Μανέτα και τον διάκονο π. Γεράσιμο Αθανασίου ενώ ο π. Τιμόθεος απευθυνόμενος στον κόσμο στο τέλος της δέησης ευχήθηκε οι πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου και οι δωρεές του Αγίου Πνεύματος να μας βοηθούν τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως κοινωνία.

Η Παντάνασσα κάθε χρόνο τιμά και γιορτάζει το Γενέσιο της Παναγίας και πάντα καθότι μεγάλη και ιστορική ενορία συγκεντρώνει κόσμο από όλη την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή. Ο φετινός εορτασμός θα γίνει με όλα τα μέτρα κατά του covid 19 ενώ από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο διευκρινίστηκε πως η αποψινή ιερά αγρυπνία θ’ αρχίσει νωρίτερα στις 9.30 το βράδυ ώστε να έχει περατωθεί γύρω στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα για να προλάβουν οι ιερείς και ο κόσμος να έχουν επιστρέψει σπίτια τους μέχρι την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ξεκινά στη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο ανθοστολισμός της Παντάνασσας με λευκά και κίτρινα άνθη αλλά και στεφάνια και ευωδιαστούς βασιλικούς είναι και φέτος ξεχωριστός. Στις 7 το απόγευμα θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ στην αγρυπνία θα ιερουργήσει ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ο Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος θα είναι και στην Θεία λειτουργία την Τετάρτη 8/9 το πρωί ενώ το απόγευμα στον εσπερινό θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος.

Η συγκίνηση και χαρά του κόσμου ήταν ήδη μεγάλη με το που βγήκε η εικόνα της Χρυσοπαντάνασσας και όλοι υπομονετικά κρατώντας κεριά και λαμπάδες περίμεναν στην ουρά να φτάσουν να προσκυνήσουν τη Χάρη της.     

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις