Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο η Παντάνασσα

Πάτρα: Πανηγυρίζει σήμερα και αύριο η Παντάνασσα

Οι Θρησκευτικές εκδηλώσεις

Πανηγυρίζει από σήμερα ο ιστορικός ναός της Παντάνασσας στην Πάτρα, ενόψει της αυριανής εορτής του Γενεσσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 10.30 το πρωί, θα γίνει η λιτανευτική μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας στον ειδικό θρόνο στην είσοδο του ναού προκειμένου να ξεκινήσει το προσκύνημα από τους πιστούς.

Στις 7 το απόγευμα θα ψαλλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη Αρτεμίου Αργυρόπουλου.

Αύριο, ανήμερα της εορτής, θα τελεστεί πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών κ.Χρυσόστομου, ο οποίος και θα ομιλήσει ενώ στις 6.30 το απόγευμα θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός όπου θα προεξάρχει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 που τιμάται η Σύναξη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παντάνασσας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί Θεία λειτουργία όπου θα παραστεί και πάλι ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις