Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τριήμερος εορτασμός στο ναό Παντανάσσης για το Γενέσιο της Θεοτόκου

Τριήμερος εορτασμός στο ναό Παντανάσσης ...

Στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2021 - Θα παραστεί και θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος

Ο περικαλλής και ιστορικός ναός της Παντάνασσας ετοιμάζεται να εορτάσει και να πανηγυρίσει το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου σηματοδοτώντας παράλληλα και την πρώτη μεγάλη εορτή του νέου εκκλησιαστικού έτους που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης που έγινε γνωστό, την Τρίτη 7/9/2021, παραμονή της εορτής, στις 10.30 το πρωί, όπως συνηθίζεται θα γίνει η λιτανευτική μεταφορά της εικόνας της Παναγίας Παντάνασσας στον ειδικό θρόνο στην είσοδο του ναού προκειμένου να ξεκινήσει το προσκύνημα από τους πιστούς.

Θ’ ακολουθήσει στις 7 το απόγευμα της Τρίτης ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος έχει πλέον επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντα του.

Στις 10 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτη Αρτεμίου Αργυρόπουλου, ο οποίος διατελεί και καθηγούμενος της ιεράς μονής Αγίων Πάντων στο Βελιμάχι.

Ανήμερα την Τετάρτη 8/9/2021 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική, αρχιερατική Θεία λειτουργία όπου θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος από νέος αγαπά ιδιαίτερα το νέο της Παντάνασσας ενώ στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης θα ψαλεί ο μεθεόρτιος εσπερινός όπου θα προεξάρχει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 που τιμάται η Σύναξη των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Παντάνασσας, θα πραγματοποιηθεί το πρωί Θεία λειτουργία όπου θα παραστεί και πάλι ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος και το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός.

Πλήθος πιστών με όλα τα προσήκοντα μέτρα προστασίας από τον covid 19 αναμένεται να περάσουν από το ναό Παντανάσσης για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να λάβουν ευλογία και δύναμη.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις