Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προβληματισμός για τα κρούσματα σε παιδιά - 12χρονος εμβολιάστηκε όταν είδε τι πέρασαν οι παππούδες του

Πάτρα: Προβληματισμός για τα κρούσματα σ...

Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Η ανησυχητική αύξηση στα περιστατικά τους τελευταίους μήνες, έχει προκαλέσει “συναγερμό”, λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα. Ωστόσο, ούτε αυτό αρκεί για να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Πάτρα, έχουν νοσηλευθεί 22 νεογνά. Όλα σε ειδικούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, μέχρι να βγουν αρνητικά τα αποτελέσματά τους.

Στην Παιδιατρική Κλινική αντίστοιχα, τα παιδιά που νοσηλεύτηκαν, μόνο τον τελευταίο χρόνο, ανήλθαν σε 107, ενώ θετικά στα εξωτερικά ιατρεία διαγνώστηκαν 207 παιδιά, με τα ποσοστά τους δύο τελευταίους μήνες του καλοκαιριού να ανεβαίνουν κατακόρυφα.

Ο Κώστας από την Πάτρα είναι μόλις 12 ετών. Είναι ένα από τα δεκάδες παιδιά που εδώ και 1,5 χρόνο, η σχολική του ζωή, αλλά και η καθημερινότητα του ίδιου και της οικογένειάς του άλλαξαν, λόγω της πανδημίας. Ιδίως, όταν οι αγαπημένοι του παππούς και γιαγιά νόσησαν από κορωνοϊό.

Όπως λέει ο Κώστας Γκότσης, καθώς ήταν επίπονη η νόσηση από κορωνοϊό για την γιαγιά του, «με το που άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό και γενικώς από όταν ήξερα ότι θα κάνουν και τα παιδιά, δεν είχα κανένα θέμα ούτε κανένα πρόβλημα, να πάω να κάνω το εμβόλιο»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις