Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δημητρίου: 40 παιδιά με κορωνοϊό σε ένα δίμηνο στο ΠΓΝΠ

Δημητρίου: 40 παιδιά με κορωνοϊό σε ένα ...

Tην ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών άνω των 12 ετών επισημαίνει ο Διευθυντής της Παιδιατρικής

Υπέρ του εµβολιασµού των παιδιών από 12 ετών τάσσεται ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας του Πανεπιστηµίου Πατρών, και ∆ιευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής, της Μονάδας Νεογνών και της ΜΕΘ Παίδων, Γαβριήλ ∆ηµητρίου. Όπως επισημαίνει, από το τέλος Ιουνίου του 2021 έως σήµερα νοσηλεύτηκαν 40 παιδιά όλων των ηλικιών, ενώ από τις 27 Οκτωβρίου του 2020 έως τον φετινό Ιούνιο νοσηλεύτηκαν συνολικά 125 παιδιά. «Είναι προφανές πως αφού σε διάστηµα µόλις δύο µηνών (τέλος Ιουνίου µε αρχές Σεπτεµβρίου 2021) ο αριθµός των νοσηλειών φτάνει τις 40 και αποτελεί το ένα τρίτο ενός 9µηνου διαστήµατος, η διείσδυση του κορωνοϊού στις παιδικές ηλικίες είναι δεδοµένη και βαίνει εµφανώς αυξανόµενη. Πλήττει δε από βρέφη έως παιδιά 15 ετών που εµπίπτουν στην νοσηλεία της Παιδιατρικής». Σε ερώτηση της εφημερίδας  «Γνώμη» τι προβλέπει µε βάση τα στατιστικά στοιχεία να γίνει µε το άνοιγµα των σχολείων και ποιο κατά την γνώµη του είναι αυτό που πρέπει να γίνει ο κ. ∆ηµητρίου υπογραµµίζει:

«Είναι πρόδηλο και ξεκάθαρο για όλους ότι, αφού αυτή την περίοδο µε ανοιχτούς χώρους ο ιός δείχνει τέτοιο βαθµό ευχέρειας στην µόλυνση των παιδιών που δεν εµφανίζουν στην πλειοψηφία τους την νόσο covid-19 ασυµπτωµατικά, αλλά νοσούν µε ήπια συµπτώµατα ή µε αύξηση των νοσηλειών ή και εισαγωγή στην ΜΕΘ Παίδων, τα πράγµατα δεν πάνε καλά. Με το άνοιγµα των σχολείων τουτέστιν τη συγκέντρωση των παιδιών στους κλειστούς χώρους των τάξεων είναι βέβαιο ότι ο κίνδυνος της ραγδαίας αύξησης επαπειλεί τα βρέφη και τους µαθητές όλων των κατηγοριών από το Προνήπιο έως την Γ΄ Γυµνασίου. Αν πεισθούν οι γονείς να εµβολιάσουν τα παιδιά τους από 12 ετών και άνω αυτό θεωρώ ότι θα δηµιουργήσει ένα φράγµα. Από την άλλη µεριά για τους µικρότερους µαθητές και τα νήπια που δεν µπορούν ούτε να κατανοήσουν ούτε να εφαρµόσουν τα µέτρα ο κίνδυνος αυξάνεται και δεν απει[1]λεί µόνον τα παιδιά αλλά και τις οικογένειές τους. Στη συγκεκριµένη περίπτωση για τα νήπια και τους µικρούς µαθητές τα επιβαλλόµενα selftest να γίνονται µε αυστηρή τήρηση των χρονικών κανόνων αλλά και µε µεθοδικότητα και αυξηµένη προσοχή από τους γονείς που κάνουν το τεστ στα παιδιά τους».

 Σε ερώτηση για το αν έχει συνυπολογίσει προτείνοντας εµβολιασµό στα παιδιά, την παράµετρο των παρενεργειών των εµβολίων MRNA µε εµφάνιση µυοκαρδίτιδας για την οποία οι έρευνες την αναφέρουν ως παρενέργεια και αριθµοί την επιβεβαιώνουν στις ηλικίες από 12 έως 30 ετών, ο Καθηγητής Παιδιατρικής και Νεογνολογίας επισηµαίνει: «Οι πιθανές παρενέργειες από το εµβόλιο σε αυτές τις ηλικίες είναι 1 στις 100.000 περιπτώσεις σύµφωνα µε τις µελέτες. Αντίθετα τα παιδιά που νοσούν από covid-19 παρουσιάζουν συχνά µυοκαρδίτιδες τις οποίες αντιµετωπίζουµε ενδονοσοκοµειακά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις